Pastís tatin de tomàquets cirerols amb pasta de full
Dificultat |
Mitjana |
Temps preparació: Temps repòs: Temps forn: |
15’ 30’ 25’ |
Cost per ració |
3€ |
Un pastís sorprenent
amb els tomàquets cirerols de protagonistes. Fàcil de fer i un plat molt
vistós.
Ingredients per unes 4 persones: uns 800 grams de tomàquets cirerols, una placa
de pasta de full (si és rodona millor), xarop d’atzavara (o mel), formatge
burrata (tot i que van bé també el formatge ricotta o la mozzarel·la ), sal, pebre,
orenga picada seca i oli d’oliva.
1.
Primer de tot, netejo els tomàquets cirerols. Els que
compro són de branca i surten molt bons. Val la pena. No cal tallar-los.
2.
Poso oli d’oliva en una paella o cassola que després
pugui anar al forn i afegeixo els
tomàquets, salpebro al gust, un bon raig de mel i espolso orenga i els coc uns
12 minuts fins que caramel·litzin. Els deixo reposar una estona, jo els deixo
una mitja horeta.
3.
En aquest moment, escorro el líquid de la paella que
pugui haver-se format per tal que em quedin més eixuts ja que a la pasta de
full no li va bé l’excés de líquid. Ens interessen els tomàquets amb el mínim
de líquid.
4.
Agafo la pasta de full i la col·loco damunt dels
tomàquets cobrint-los bé i posant pels costats fins on puc (farà de paret del
pastís). Punxo amb una forquilla i...
5.
A coure al forn a uns 180 graus durant uns 25 minuts.
6.
Trec, i ho giro fent servir un plat o una safata i
serveixo a temperatura ambient o fred.
7.
Poso el formatge per sobre tot esmicolant-lo.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!