Menú

2 de des. 2022

pastís de formatge amb llimona sense forn

 


 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps de descans

30’

3 hores

Cost per ració

0,80€

 

Un pastís deliciós, amb la típica base de galeta i mantega i que te la peculiaritat que no necessita forn.

 

 

Ingredients per un pastís per unes 6 persones (motlle de 20 cm diàmetre) :

 galetes tipus maria triturades (un paquet i escaig, uns 250 grams)  i mantega (uns 120 grams), i pel farcit: 400 grams de formatge cremós, 1 pot de llet condensada (250 grams) i 3 llimones i 4 fulles de gelatina neutra.

 

1.    En un motlle de pastissos i per forn poso paper de forn remullat (per poder-lo adaptar millor al motlle) cobrint la base i les parets. Si ho veig massa mullat, hi passo un paper de cuina per l’excedent d’aigua. 

2.   Faig la base. Trituro les galetes i les poso en un bol, escalfo la mantega per poder-la treballar millor i l’afegeixo a les galetes. La quantitat, jo ho faig a ull, vaig afegint mantega segons demana la massa. Avui he fet servir uns 250 grams)  i uns 120 grams de mantega fosa.

3.   Poso aquesta massa de base en el motlle i ho porto a la nevera perquè es solidifiqui (una mitja horeta aproximadament)

4.   Ratllo la pell d’una llimona (per decorar) i trec el suc de 2 llimones. Poso el suc en un pot petit a escalfar i afegeixo les fulles de gelatina, remeno bé perquè es desfaci la gelatina i deixo refredar.

5.   Mentrestant, poso el formatge en un bol i bato bé, afegeixo la llet condensada i bato més i finalment afegeixo el suc de llimona i remeno bé.

6.   Col·loco la crema damunt la base de galeta, aplano i ...

7.    cap a la nevera unes quatre hores.

8.   Es treu del motlle i ho decoro amb unes rodanxes de llimona i la pell ratllada.

 

Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!