Menú

18 de juny 2021

Cordon bleu de pollastre (o pollastre farcit i arrebossat)

 



Dificultat

Mitjana

Temps preparació

Temps cocció (forn9

30’

30’

Cost per ració

3,50€

 

Un dels clàssics de la cuina francesa, que es fa amb carn de vedella però també es pot fer amb pollastre, aquest plat és força contundent. El pots servir amb una amanida fresca per allò de compensar energies i aportar un xic de frescor.

 

Ingredients per unes 2 persones:  2 pits de pollastre (oberts), 4 llenques de pernil dolç, formatge mozzarella ratllat, mostassa (un parell de culleradetes), mantega (4 daus), all i julivert picats, pa ratllat, farina, i 2 ous. Sal, pebre i oli d’oliva.

 

1)    Primer de tot explicar-te que he demanat a la botiga de pollastres que obrin els pits de pollastre i que seran per farcir. Un cop a casa, els he posat damunt la fusta de tallar i els he picat una mica per aplanar-los bé (com que no tinc allò de picar carn, he combinat una escumadora amb un morter de picar)

2)    He preparat tots els ingredients en plats o bols (la farina, ous i pa rallat per arrebossar); les llenques de pernil i el formatge per farcir i els dos ingredients per untar els pollastres: mantega i mostassa

3)    He posat en un bol petit la mantega i l’all i julivert trinxats i els he posat uns segons a temperatura baixa al microones per aconseguir una textura cremosa.

4)    Salpebro al gust els pits de pollastre, els unto amb mostassa (tot l’interior) . I després amb la mantega barrejada amb l'all i julivert. Aquesta és una de les claus del seu sabor.

5)    Poso el pernil i després la mozzarella.

6)    Ara ve el pas més complicat. Enrotllo el pit de pollastre començant per la part més estreta i procurant que tot el farcit quedi a dins.

7)    Arrebosso primer amb farina i després per ou batut (dos cops)

8)    I passo per pa ratllat

9)    En el meu cas, els hem embolicat amb film transparent i els he congelat perquè eren per més endavant però pots deixar-los així a nevera o ja coure’ls

10)  Habitualment es couen fregint-los en abundant oli calent però jo m’estimo més fer-los al forn. Poso el forn a 180 graus. I en una safata pinto la base amb oli d’oliva i col·loco els pits arrebossats

11)   Ho coc uns 30’ o fins que veig que estan daurats i serveixo a taula.

 

 Bon profit!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!