Dificultat |
Mitjana |
Temps aprox. |
2h 30’ |
Cost per un pastís
mitjà Cost per ració |
8,70€ 1,40€ |
Ingredients (per un pastís de 20cm.de
diàmetre i per unes 6 persones) :
Faig dos grups d’ingredients ja que faré 2
pans de pessic: 8 ous, 250 grams de sucre, 250 grams de farina, un sobre de
llevat en pols (16 grams) i la ratlladura de la pell d’una llimona.
Per la decoració: 900 ml de nata per
muntar, 125 grams de sucre, 9 cullerades de formatge d'untar i 700 grams de maduixes.
Primer faig el primer pa de pessic
*també tens l'opció de fer un de sol amb tots els ingredients si disposes d'un motlle molt alt.
1) Separar
rovells i clares (4 ous)
2) Munto les clares a punt de neu amb un polsim de sal. Cal que estiguin ben fredes així
es munten millor.
3) En
un bol incorporo els rovells amb el sucre (125 grams), i la ratlladura de la pell de mitja
llimona, barrejo bé.
4) Afegeixo
la farina amb el llevat tot tamisant-ho. Barrejo bé.
5) Afegeixo
les clares muntades a punt de neu amb molt de compte treballant de baix a dalt
amb les mans o amb una llengua pastissera.
6) En
un motlle rodó amb paper de forn o untat amb mantega i farina poso al forn uns
30 minuts a uns 130 graus. (forn de
sota). Aturo el forn, obro la porta una mica i deixo uns 10/15 més de repòs abans de treure el pa de pessic.
7) Deixo
refredar bé abans de treballar-ho. Va molt bé fer-lo el dia abans i embolicar
amb film transparent i desar a la nevera.
Faig igual el segon pa de pessic
Ara el guarneixo.
Tallo els pans de pessic a través per farcir-los. I a cada pis hi poso una capa de nata i maduixes tallades fines. En reservo unes quantes per decorar al final. La qüestió és que les maduixes estiguin tallades ben fines i petites per menjar millor.
t'envio l'enllaç on explico millor idees per treballar bé la nata:
8) Munto
la nata ben freda i quan vegi que comença a agafar forma hi afegeixo primer les 9 culleradetes de formatge, ho bato i torno a incorporar 125 grams de sucre cap al final. Ha de formar com esvorancs que s'apropen al color groc, aquest és el punt òptim de nata ben muntada. Compte, que si ens passem ja no tinc nata sinò mantega.
Tapo tot el pastís amb la nata i decoro amb unes quantes maduixes.
Deso a la nevera perquè la nata s’assenti. Com que he afegit a la nata formatge d'untar, tinc assegurat l'èxit.
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!