Menú

9 d’abr. 2021

Pastís de nata i maduixes

 



Dificultat

Mitjana

Temps aprox.

2h 30’

Cost per un pastís mitjà

Cost per ració

8,70€

1,40€

 

Ingredients (per un pastís de 20cm.de diàmetre i per unes 6 persones) :

Faig dos grups d’ingredients ja que faré 2 pans de pessic: 8 ous, 250 grams de sucre, 250 grams de farina, un sobre de llevat en pols (16 grams) i la ratlladura de la pell d’una llimona.

Per la decoració: 900 ml de nata per muntar,  125 grams de sucre, 9 cullerades de formatge d'untar i 700 grams de maduixes.

 

Primer faig el primer pa de pessic

*també tens l'opció de fer un de sol amb tots els ingredients si disposes d'un motlle molt alt.

 

1)    Separar rovells i clares (4 ous)

2)    Munto les clares a punt de neu amb un polsim de sal. Cal que estiguin ben fredes així es munten millor.

3)    En un bol incorporo els rovells amb el sucre (125 grams), i la ratlladura de la pell de mitja llimona, barrejo bé.

4)    Afegeixo la farina amb el llevat tot tamisant-ho. Barrejo bé.

5)    Afegeixo les clares muntades a punt de neu amb molt de compte treballant de baix a dalt amb les mans o amb una llengua pastissera.

6)    En un motlle rodó amb paper de forn o untat amb mantega i farina poso al forn uns 30 minuts a uns  130 graus. (forn de sota). Aturo el forn, obro la porta una mica i deixo uns 10/15  més de repòs abans de treure el pa de pessic.

7)    Deixo refredar bé abans de treballar-ho. Va molt bé fer-lo el dia abans i embolicar amb film transparent i desar a la nevera.

 

Faig igual el segon pa de pessic

Ara el guarneixo.

Tallo els pans de pessic a través per farcir-los. I a cada pis hi poso una capa de nata i maduixes tallades fines. En reservo unes quantes per decorar al final. La qüestió és que les maduixes estiguin tallades ben fines i petites per menjar millor.

t'envio l'enllaç on explico millor idees per treballar bé la nata:

com muntar nata

8)    Munto la nata ben freda i quan vegi que comença a agafar forma hi afegeixo primer les 9 culleradetes de formatge, ho bato i torno a incorporar 125 grams de sucre cap al final. Ha de formar com esvorancs que s'apropen al color groc, aquest és el punt òptim de nata ben muntada. Compte, que si ens passem ja no tinc nata sinò mantega.

Tapo tot el pastís amb la nata i decoro amb unes quantes maduixes.

Deso a la nevera perquè la nata s’assenti. Com que he afegit a la nata formatge d'untar, tinc assegurat l'èxit. 

Bon profit !



















i ara a muntar el pastís:
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!