Menú

4 de des. 2020

arròs al curri fàcil i bàsic

 


Dificultat

Fàcil

Temps

40’

Cost per ració

0,35€

 

Ingredients per unes 4/5 persones:  400 grams d’arròs basmati, 650 ml de brou de verdures (millor si és casolà), 1 ceba, 4 dents d’all, dues cullerades postres de curri en pols, sal, oli d’oliva.

 

1)     Primer de tot netejo l’arròs sota l’aigua de l’aixeta, per una banda l’hidrato i per altra banda elimino el midó. Així evito que l’arròs resulti enganxós. En un bol afegeixo aigua i deixo l’arròs en remull uns 15 minuts.

2)    Escorro l’arròs i el deixo en una olla (on el couré).

3)    Poso en una altra olla el brou de verdures (en reservo un got apart per després) a escalfar i quan bull

4)    Afegeixo l’arròs i el coc a foc lent, tapat. Si tinc una tapa d’aquelles transparents, millor, així evito obrir i que marxi el vapor d’aigua. El cuino uns 15 minuts.

5)    Mentrestant, pelo i pico ben petita la ceba i l’all.

6)    En una cassola afegeixo oli d’oliva i sofregeixo la ceba uns 5 minuts a foc lent i després afegeixo l’all, així no es crema. Deixo l’all un parell de minuts. Total uns 6 minuts

7)    Afegeixo el curri a la ceba. Apago el foc i remeno bé. En aquest punt afegeixo un parell de cullerades del brou que ajuden a barrejar bé tot i treballar-ho.

8)    Ja puc afegir-hi l’arròs cuit. Ho barrejo tot bé i deixo reposar un parell de minuts. Ja està llest per servir

Aquest arròs va molt bé per acompanyar diversos plats: una samfaina, uns ous ferrats o carn o peix. Personalment m’agrada molt la combinació arròs al curri amb samfaina.

 

 

Bon profit!

 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!