Dificultat | Fàcil |
Temps | 40’ |
Cost per ració | 0,35€ |
Ingredients per unes 4/5 persones: 400 grams d’arròs basmati, 650 ml de brou de verdures (millor si és casolà), 1 ceba, 4 dents d’all, dues cullerades postres de curri en pols, sal, oli d’oliva.
1) Primer de tot netejo l’arròs sota l’aigua de l’aixeta, per una banda l’hidrato i per altra banda elimino el midó. Així evito que l’arròs resulti enganxós. En un bol afegeixo aigua i deixo l’arròs en remull uns 15 minuts.
2) Escorro l’arròs i el deixo en una olla (on el couré).
3) Poso en una altra olla el brou de verdures (en reservo un got apart per després) a escalfar i quan bull
4) Afegeixo l’arròs i el coc a foc lent, tapat. Si tinc una tapa d’aquelles transparents, millor, així evito obrir i que marxi el vapor d’aigua. El cuino uns 15 minuts.
5) Mentrestant, pelo i pico ben petita la ceba i l’all.
6) En una cassola afegeixo oli d’oliva i sofregeixo la ceba uns 5 minuts a foc lent i després afegeixo l’all, així no es crema. Deixo l’all un parell de minuts. Total uns 6 minuts
7) Afegeixo el curri a la ceba. Apago el foc i remeno bé. En aquest punt afegeixo un parell de cullerades del brou que ajuden a barrejar bé tot i treballar-ho.
8) Ja puc afegir-hi l’arròs cuit. Ho barrejo tot bé i deixo reposar un parell de minuts. Ja està llest per servir
Aquest arròs va molt bé per acompanyar diversos plats: una samfaina, uns ous ferrats o carn o peix. Personalment m’agrada molt la combinació arròs al curri amb samfaina.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!