Trinxat vegà (col, patata i soja
texturitzada)
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
Una hora |
Cost per ració |
0,80€ |
Es tracta d’una adaptació del trinxat de
la Cerdanya en versió vegana i que resulta molt fàcil, molt nutritiva i molt
gustosa. Un plat per fer aquests dies d’hivern. Cóm que és totalment vegana resulta un plat molt digestiu i sa.
Ingredients per unes 6 persones: una col, 4 cebes de Figueres, 6 patates grans, 200 grams de soja texturitzada, uns 450 ml de brou
de verdures, salsa de soja, sal, una cabeça d'alls, pebre i oli d’oliva.
Primer de tot, poso la soja texturitzada en un bol i aboco el brou
calent perquè la soja s’hidrati. Tingues en compte que augmentarà de volum.
1. Mentre s'hidrata la soja, pelo i tallo les
patates i la col a trossos mitjans. Ho rento, escorro i ho poso a coure amb
aigua bullint o bé al vapor. Més o menys coure-ho una mitja hora (dependrà dels focs). Fins que estiguin ben
cuites.
2. En una cassola gran
posar oli d’oliva amb els grans d'all i aboco les cebes tallades. Aquest cop les he tallat en quatre parts i amb les mans he anat separant les capes. Les deixo enrossir a foc lent. Els alls donen un sabor increïble. Jo els deixo fins al final per qui vulgui menjar-se'ls. Però pots treure'ls abans de servir a taula, això ja va a gustos
3. Afegeixo la soja
texturitzada, salpebro al gust i aboco salsa de soja. Si veig que queda massa
espès hi aboco un raig de brou (compte, només vull que s’hidrati un xic la soja
però mantenint la textura espessa). Avui no m'ha fet falta afegir més brou.
4. Quan tot està ben
barrejat hi aboco la col i la patata cuita i ho enrosseixo bé, tot treballant-ho amb
una forquilla o pala de fusta, deixant que quedi mig trinxat, mig puré, mig amb trossos. Ho amoroseixo amb oli d'oliva i rectifico de sal i pebre.
Ho serveixo calent a taula. Combina molt bé amb una amanida d'enciams o tomàquets o qualsevol hortalissa crua.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!