Menú

22 de set. 2023

Pastís enrotllat amb nata i melmelada roja

 


Pastís enrotllat amb nata i melmelada roja

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

1h 30’

Cost per ració

0,90€

 

Un pastís espectacular, és senzill de fer i la decoració final és clau per una bona presentació. Aquest pastís el vaig fer pel 23 aniversari de la meva filla gran i va agradar molt. Espero que t’agradi i provis de fer-lo a casa, ja m’ho expliques.

 

 

Ingredients per unes x persones:

Per la massa: 4 ous, 100 grams de sucre, 75 grams de farina de brioxeria, una culleradeta de llevat, un polsim de sal i ratlladura de mitja taronja

Pel farcit: 500 grams de nata per muntar, unes cullerades de sucre glacé (o de l’altre si no en tens), un parell de cullerades soperes de formatge d’untar i un pot de melmelada de maduixa. Per decorar: uns gerds, nabius o maduixes

 

1.       Primer de tot mesuro els ingredients.

2.       Vaig a fer una placa de pa de pessic rectangular. Primer poso els ous en un bol amb el sucre i bato amb unes varilles elèctriques fins que dobli el seu volum. Afegeixo un polsim de sal i torno a batre fort.

3.       Tamiso la farina amb el llevat i l’aboco sobre la massa. Bato bé i ja tinc el preparat per anar al forn.

4.       Aboco en una safata gran, rectangular amb una base de paper de forn (important perquè tendeix a enganxar-se) i ho poso al forn a coure entre 12 i 15 minuts, Mira que estigui bé quan punxis i surti el punxó net.

5.       Mentre es fa el pa de pessic, munto la nata, la poso ben freda en un pot, bato amb varilles elèctriques i quan comenci a estar més espessa i amb forma afegeixo el sucre glacé, bato i afegeixo el formatge d’untar. El formatge li donarà més cos.

6.       Trec el pa de pessic del forn i ara ve una cosa important: poso un paper de forn sobre el marbre i aboco al revés la safata, de manera que pugui anar traient el paper de forn quan estigui tebi (si es refreda massa després és més complicat treballar-lo). L’ideal és que hagi refredat prou com perquè no notem massa escalfor.

7.       Doncs bé, trec el paper amb compte i ara tinc tot el pa de pessic damunt un paper de forn preparat per farcir.

8.       Unto amb melmelada, avui és de maduixa però pot ser de gerds, fruites del bosc... a gust.

9.       I després aboco la nata deixant una petita part en una mànega pastissera per fer decoracions. Estenc bé la nata

10.   Tallo franges d’uns tres dits. Ara he de tenir preparat un plat pla i gran on faré el pastís. Agafo la primera tira i l’enrotllo i la col·loco al centre del plat. Agafo la segona tira i l’enrotllo al voltant de la primera tira. I així vaig col·locant les tires fent el pastís cada cop més ample.

11.   Quan acabo, amb la nata sobrera puc tapar una part de la paret, al gust de cadascú.

12.   Faig unes floretes de nata per sobre i poso les fruites de bosc.  A nevera a reposar i es treu una estoneta abans de menjar.

 

 

Bon profit!

 
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!