Menú

12 de març 2021

Melmelada de poma amb canyella

 


Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

30’

Temps maceració

1 hora

Temps de cocció

2 hores

Temps d’envasar al buit

30’ i repòs una nit

Cost per potet de 220ml

0,25€

 

Ingredients per 10 pots mitjans:  en total necessito 1500 grams de pomes amb el cor fora, 500 grams de sucre, mitja branca de canyella i el suc d’una llimona.

 

1)    Primer de tot, pelo bé les pomes, les tallo a quarts i les deixo macerar a l’olla on couré tot el suc de llimona i la canyella una estona (una horeta aproximadament). Si no puc, doncs també puc tirar pel dret. Barrejo bé tot i ...

2)    Poso les pomes en una olla alta, i cobreixo d’aigua però de manera que sobresurtin una mica les pomes de dalt. Poso l’olla al foc durant una hora, vaig remenant.

3)    Trec la branca de canyella i passo pel triturador (turmix)

4)    Poso altre cop al foc, l’abaixo i coc una altra hora mentre remeno i controlo la textura. Potser amb menys temps ja n’hi ha prou.

5)    Finalment sabré que ha arribat el moment òptim fent la prova de totes les melmelades

 

La prova de la llàgrima

Per saber que està en el seu punt agafo unes gotes de melmelada amb una cullera i deixo caure unes gotes sobre un plat pla. Aquest plat el tombo, si la melmelada corre mooolt lentament o no es mou és que està en el seu punt, si està massa líquida baixarà ràpidament, en aquest cas, continuo amb la cocció.

Pensa que, un cop freda, la melmelada s’espesseix més que en estat calent (que està més líquida)

 

Cóm esterilitzar els pots de vidre:

Poso els pots en una olla amb aigua i les tapes també (destapats), poso a foc fort i quan bulli abaixo el foc i deixo coure uns 15 minuts. Els trec, i deixo assecar.

 

Envaso al buit amb seguretat

Ara ja tinc la melmelada calenta dins l’olla i a punt per posar als pots de vidre (que he netejat molt bé i que han d’estar ben nets i secs tan pots com tapes). Puc envasar de diverses maneres. Una és omplir els pots i tancar ben fort amb la tapa i girar cap avall perquè en calent el líquid farà el buit. Però jo faig servir un altre mètode més “segur”. Poso els pots al bany Maria.

Ho poso tot en potets de vidre ben nets, tanco i els poso al bany Maria. Cóm? Agafo una cassola ben ample i prou alta perquè sigui més alta que els pots. Col·loco els pots un al costat de l’altre i cobreixo tot amb aigua freda.. Poso a foc fort i quan bull, els deixo coure mitja hora. Tanco el foc i deixo reposar tota la nit. A vegades sento el “clak” “clak” dels pots que van fent el buit. No t’espantis, és normal. Un consell, si vols, per evitar que es trenquin els pots perquè piquen entre ells, hi pots posar un draps.

 

Poso la data i ja puc desar-ho al rebost. (uns sis mesos). Un cop obert desar a la nevera.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!