Menú

24 de nov. 2023

espaguetis amb gambes a la meva manera

 


Espaguetis amb gambes a la meva manera

  

Dificultat

Mitjana

Temps

30’

Cost per ració

2,50€

 Uns espaguetis molt gustosos, la clau és el brou que faig amb les cues de les gambes. Deliciosos

  Ingredients per unes 2 persones: 1 ceba tendra, 3 dents d'all, 250 grams d'espaguetis, 10 gambes vermelles, unes 15o 20 gambes pelades (congelades), unes fulles d'alfàbrega, 4 cullerades de tomàquet triturat, 1 pebrot verd, sal, pebre, unes llavors de caiena, oli d'oliva, aigua.

 1.      Primer de tot Començo fent la salsa americana a la meva manera (més aviat un brou de gambes). Com? Pelo les gambes deixant-ne 3 per guarnició. I col·loco en una olla petita un raig d’oli d’oliva, i poso els caps de les gambes i les pells.

2.     Poso a foc lent i amb un morter aixafo bé els caps per extreure’n tot el suc. Deixo coure un xic i afegeixo aigua. Ho deixo coure uns 20 minuts tapat. I deixo reposar.

3.     Després ho colo  i em quedo amb el brou.

4.     En una cassola amb oli d’oliva sofregeixo les gambes volta i volta, Les aparto.

5.     I ara faig el sofregit, poso la ceba tallada i quan està feta afegeixo l’all trinxat, un minut i és l’hora d’afegir el pebrot. Deixo uns 7 o 8 minuts i...

6.     Afegeixo el tomàquet triturat. Salpebro i deixo coure una bona estoneta fins que el color sigui fosc.

7.     En aquest moment afegeixo unes fulles d’alfàbrega i la caiena (poca)

8.     Afegeixo el brou de les gambes d’abans amb aigua (la proporció seria del doble de brou que el pes dels espaguetis i deixant-ne més per afegir a la cocció si ens cal.

9.     Quan està bullint afegeixo els espaguetis que quedin ben coberts. Quan estan més flexibles els remeno una mica per col·locar-los bé. I deixo coure uns 7 o 8 minuts.

10. Si cal afegeixo brou.

11. Els últims 2 minuts afegeixo les gambes. I ...

12. A taula!


 

 Bon profit!





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!