Menú

25 de juny 2021

paella d’albergínia i pinyons

 



Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora i mitja

Cost per ració

1,50€

 

Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 800 grams), 1.800 ml de brou d’herbes o d’aigua (el doble que d’arròs),  5 albergínies de mida mitjana, . A més a més per aromatitzar : un bitxo, 8 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot vermell en pebre, 2 cullerades de postres de julivert picat, 5 cullerades de pinyons, 5 cullerades de cilantre fresc picat. Brou vegetal fet a casa.

 

 

1)     Primer de tot, faig treure l’amargor de les albergínies. Com? Les netejo, les tallo a daus i col·loco en un bol tot salant-les bé. Les deixo suar una horeta com a mínim.

2)    Pelo i tallo els alls, igual que el julivert i cilantre i els matxaco en un morter junt amb un pèl de sal.

3)    Poso oli en una paella gran d’aquelles amples i planes amb un bitxo. Afegeixo els daus d’albergínia junt amb la barreja aromatitzada del morter i deixo coure uns 10 minuts a foc lent.

4)    Aleshores incorporo els pinyons que es daurin una mica (uns 3 o 4 minuts aproximadament), en aquest moment apujo el foc una mica més.

5)    En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.

Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso a escalfar el sofregit a la paella, trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.

6)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua, però millor evitar-ho.

7)    Quan el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li una certa consistència.

8)    Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada.

9)    Deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.

Bon profit!






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!