Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
de preparació
|
1
hora
|
Temps
de cocció
|
40’
|
Cost
per ració
|
0,35€
|
Aquest pa de pessic és molt suau, te un color molt bonic i
resulta molt gustós. Avui l’he fet de restes de carbassa i pastanaga que tenia
per la nevera. A veure com et surt !!
Ingredients
per 2 pastissos mida plumcake (unes 10/12 racions) : 4 ous, 250 grams de farina
(millor si és farina de força o específica per brioxeria), 200 grams de sucre, 200
grams de mantega, 100 grams de pastanaga ratllada, 220 grams de carbassa cuita,
16 grams de llevat, 1 cullerada de postres de canyella, un polsim de sal. I per
decorar, el que vulguis però una mica de xocolata per fondre va molt bé.
1)
Primer de tot mesuro
tots els ingredients mentre coc la carbassa en una olla amb aigua bullint (uns
15/20 minuts). Jo avui he aprofitat unes restes de carbassa que tenia. La coc
perquè després serà més fàcil manipular-la.
2)
Ratllo la pastanaga.
Separo els rovells de les clares i poso les clares a la nevera perquè estiguin ben
fredes.
3)
Tallo a daus la mantega
i la poso un parell de minuts al microones perquè s’estovi.
4)
Escorro la carbassa, trec
la pell i peso la mida que m’interessa. La resta la deso. Tallo la carbassa a
trossets molt molt petits, si puc la aixafo.
5)
Munto les clares a punt
de neu i les deso a la nevera
6)
En un bol gran bato fins
que doblin el volum els 4 rovells amb el sucre. Hi afegeixo la mantega ben desfeta
i barrejo bé. Ho treballo tot amb les varetes elèctriques així queda molt millor.
7)
A partir d’ara ho
treballaré amb una cullera de fusta o una llengua pastissera. Hi afegeixo
primer la pastanaga i després la carbassa i barrejo bé.
8)
En un plat barrejo la
farina amb el llevat, un pessic de sal i la canyella.
9)
I aboco aquesta barreja
de “secs” tot tamisant-la damunt el bol.
10) Barrejo
bé
11)
Ara afegeixo les clares
muntades amb molt compte per mantenir l’esponjositat de la massa.
12) I
poso la mescla en 1 motlle per anar a forn o bé en 2 motlles de plumcake.
13) Al
forn a uns 150 graus entre 30 i 40 minuts.
14) Deixo
refredar i decoro amb xocolata que prèviament he desfet amb un dau de mantega.
Bon
profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
coc la carbassa |
![]() |
montu les clares |
![]() |
bato els rovells amb el sucre |
![]() |
afegeixo la mantega fosa |
![]() |
la pastanaga ratllada |
![]() |
i la carbassa |
![]() |
barrejo els secs i |
![]() |
els tamiso |
![]() |
afegeixo les clares muntades |
![]() |
i al forn |
Mmmm, quina bona fila! El farem a casa! Gràcies per aquestes receptes tan originals!
ResponEliminaAra em menjaria un bon tros Judit. Ja l'he passat a filles i jove a veurequi el fa 1r. Gràcies bonica per l'ajut culinari que ens fas. Aurira
ResponElimina