2 d’oct. 2020

pa de pessic de carbassa i pastanaga



Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
1 hora
Temps de cocció
40’
Cost per ració
0,35€

Aquest pa de pessic és molt suau, te un color molt bonic i resulta molt gustós. Avui l’he fet de restes de carbassa i pastanaga que tenia per la nevera. A veure com et surt !!

Ingredients per 2 pastissos mida plumcake (unes 10/12 racions) : 4 ous, 250 grams de farina (millor si és farina de força o específica per brioxeria), 200 grams de sucre, 200 grams de mantega, 100 grams de pastanaga ratllada, 220 grams de carbassa cuita, 16 grams de llevat, 1 cullerada de postres de canyella, un polsim de sal. I per decorar, el que vulguis però una mica de xocolata per fondre va molt bé.

1)     Primer de tot mesuro tots els ingredients mentre coc la carbassa en una olla amb aigua bullint (uns 15/20 minuts). Jo avui he aprofitat unes restes de carbassa que tenia. La coc perquè després serà més fàcil manipular-la.
2)    Ratllo la pastanaga. Separo els rovells de les clares i poso les clares a la nevera perquè estiguin ben fredes.
3)    Tallo a daus la mantega i la poso un parell de minuts al microones perquè s’estovi.
4)    Escorro la carbassa, trec la pell i peso la mida que m’interessa. La resta la deso. Tallo la carbassa a trossets molt molt petits, si puc la aixafo.
5)    Munto les clares a punt de neu i les deso a la nevera
6)    En un bol gran bato fins que doblin el volum els 4 rovells amb el sucre. Hi afegeixo la mantega ben desfeta i barrejo bé. Ho treballo tot amb les varetes elèctriques així queda molt millor.
7)    A partir d’ara ho treballaré amb una cullera de fusta o una llengua pastissera. Hi afegeixo primer la pastanaga i després la carbassa i barrejo bé.
8)    En un plat barrejo la farina amb el llevat, un pessic de sal i la canyella.
9)    I aboco aquesta barreja de “secs” tot tamisant-la damunt el bol.
10)  Barrejo bé
11)   Ara afegeixo les clares muntades amb molt compte per mantenir l’esponjositat de la massa.
12)  I poso la mescla en 1 motlle per anar a forn o bé en 2 motlles de plumcake.
13)  Al forn a uns 150 graus entre 30 i 40 minuts.
14)  Deixo refredar i decoro amb xocolata que prèviament he desfet amb un dau de mantega.


Bon profit!



els ingredients

coc la carbassa





montu les clares




bato els rovells amb el sucre


afegeixo la mantega fosa


la pastanaga ratllada


i la carbassa



barrejo els secs i 

els tamiso




afegeixo les clares muntades




i al forn

2 comentaris:

  1. Mmmm, quina bona fila! El farem a casa! Gràcies per aquestes receptes tan originals!

    ResponElimina
  2. Ara em menjaria un bon tros Judit. Ja l'he passat a filles i jove a veurequi el fa 1r. Gràcies bonica per l'ajut culinari que ens fas. Aurira

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!