Menú

8 de març 2024

pastís tatin de taronges

 




Pastís tatín de taronges

  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de cocció

30’

35’

Cost per ració

0,90€

 Un pastís boníssim, amb producte de temporada.

 

Ingredients per unes 4 persones: 3 taronges, 1 iogurt, 120 grams de mantega, 150 grams de sucre (blanc i moreno), suc de mitja taronja, 2 ous, 180 grams de farina, llevat (10 grams), almívar (120 grams de sucre i 60 d’aigua)

  

1.       Primer de tallo les taronges a rodanxes i trec la pell. Les deixo reposar.

2.       Poso el forn a preescalfar a uns 180 graus.

3.       Faig un almívar posant aigua i sucre a bullir. I deixo reposar.

4.       Poso en un bol els ous amb el sucre i bato fins emblanquinar. Afegeixo la mantega fosa i remeno.

5.       Afegeixo el iogurt i remeno. Afegeixo el suc de mitja taronja i remeno.

6.       Ara toca integrar els ingredients secs: barrejo la farina, el llevat i la sal i les incorporo tot tamisant al bol amb la resta d’ingredients.

7.       En un motlle rodó unto amb l’almívar i col·loco les rodanxes de taronja (també es podrien combinar amb aranja) i acabo d’abocar l’almívar sobrer per sobre.

8.       Aboco la massa i...

9.       Cap al forn a coure durant uns 35 minuts a uns 180 graus

10.   Trec, deixo reposar i quan és fred col·loco a nevera una estona.

11.   Traiem del motlle tot girant de manera que les taronges quedin a sobre i a gaudir-ne

  

Bon profit!





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!