30 d’oct. 2020

paella de carbassa i camagrocs


Aquí tens una paella de tardor, amb dos ingredients estrella: la carbassa que li aporta amorositat, consistència i els camagrocs que aporten aromes i sabors de bosc. Resulta una paella molt completa, amb molt color i un sabor espectacular. Et recomano que utilitzis un bon brou de verdures i, si pots, deixis reposar el sofregit unes hores abans.
 

Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
Temps de cocció
1 hora i mitja
15’
Cost per ració
0,90

Ingredients per 6 persones: 500 grams de carbassa pelada i a daus ben petits, 600 grams d’arròs rodó (bomba), 100ml d’oli d’oliva, 4 dents d’all, les verdures ben picades: una ceba, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 200 grams de camagrocs, 1 litre i 600 ml de brou de verdures, sal, pebre negre o vermell, un bitxo.

1)     Primer de tot, agafo la carbassa sencera i la tallo per la meitat. La pelo i la tallo a talls com si fossin talls de meló. I, a partir d’aquí a daus petits. També podem facilitar la feina coent la carbassa en una olla amb aigua bullint durant uns 10’ perquè després tot sigui més fàcil.
2)    Ara netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites sobre tot la ceba (millor si la piquem). Excepte el bitxo que els posaré sencer per després poder-lo treure.
3)    Poso oli en una paella i els alls laminats.
4)    Hi afegeixo la ceba i sofregeixo a poc a poc.
5)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua.
6)    Quan estigui  mig feta la ceba hi afegeixo els pebrots i els daus de carbassa i en un parell de minuts els bolets nets. Ho sofregeixo de 8 a 10 minuts.
Salpebro al gust
7)    En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.
Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso el sofregit a la paella i trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.
8)    Poso el sofregit a escalfar al foc i quan està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència.
9)    Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc fort vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal.
10)  Tapo la paella i deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.

Bon profit !
Un parell de consells: no remoguis l’arròs passats els primers cinc minuts de cocció i un altre: podem fer la paella al forn, simplement posem el forn a 180 graus i coem el mateix temps sumant-li 5 minuts.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!