Menú

2 de jul. 2021

Pa de pessic vegà amb plàtans

 



 Un pa de pessic amb ingredients d’origen vegetal, es substitueix l’ou pel plàtan per obtenir una textura cremosa i esponjosa. No cal usar cap beguda vegetal, amb ingredients que pots tenir a casa amb facilitat. I es treballa a mà. Es fa ràpid i és fàcil de fer.


Dificultat

Fàcil

Temps

1 hora

Cost per ració

0,60€

 

Ingredients per un pastís motlle plumcake per unes 4/5 persones:  3 plàtans madurs, 100 grams de sucre, 70 grams d’oli suau (o de girasol o d’oliva suau), 225 grams de farina de brioxeria, uns 16 grams de llevat en pols (un sobret), 1 cullerada sopera de canyella en pols, el suc de mitja llimona (opcional) i un grapat de nous pelades

 

1)    Primer de tot poso el forn a escalfar (només de sota)

2)    Trituro els plàtans aixafant amb una forquilla, hi aboco llimona perquè no quedi ennegrit.

3)    Poso el puré de plàtan en un bol i aboco, el sucre, la canyella i l’oli i barrejo bé

4)    Després afegeixo la farina amb el llevat i remeno fins que tingui una massa ben integrada.

5)    Aixafo amb les mans les nous desant-ne unes quantes per decorar. I les incorporo a la massa.

6)    Aboco la massa (resulta espessa i enganxosa) dins un motlle d’aquells de plumcake folrat amb paper de forn i col·loco a sobre mitges nous

7)    Poso al forn a coure uns 35/40 minuts amb el forn a uns 150 graus aproximadament

8)    Punxo i si l’agulla surt neta ja està

9)    Deixo refredar un xic i trec del motlle i espolso sucre de llustre per sobre.

 

Bon profit!





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!