Menú

17 de des. 2021

Croquetes de pollastre

 




Dificultat

MItjana

Temps per la massa

Temps per fer les croquetes 


1 hora

1 hora aprox.

Cost per unitat (croqueta)

0,15€


Ingredients per unes 70/80 croquetes:  2 pollastres sencers i desossats (uns 4 kg), un bitxo, farina i una mica de llet (si fa falta), 2 cebes,  200 ml. de vi blanc, 1 cabeça d’alls, sal, pebre negre i oli d’oliva.

 

1.     Primer de tot he comprat els pollastres i he demanat que els treguin els ossos. A casa, els he tallat a daus gruixuts, salpebro i …

2.     en una paella amb oli d’oliva i un bitxo poso a escalfar i aboco els daus de pollastre, deixo que enrosseixin (uns 10 minuts).

3.     Afegeixo les cebes tallades ben fines i els alls a làmines i deixo coure uns 5 minuts aproximadament

4.     afegeixo el vi blanc i coc a foc mig uns 30 minuts amb la cassola tapada.

5.     Vaig remenant vigilant que tot quedi ben hidratat.

6.     Quan acabo, trec el bitxo, deixo reposar i refredar un xic i ho passo pel turmix. Algunes persones ho passen per la màquina de trinxar,i aixi la textura resta diferent. Això ja va a gustos. 

7.     Ha de quedar una masa fina, espessa i enganxosa. 

8.     Torno a posar tot al foc altre cop, afegeixo farina a cullerades (jo n’he necessitat unes 8 de les soperes) i vaig remenant integrant tots els ingredients.  Al final de tot aboco un raig de llet per amorosir la massa.

9.     Passo la massa a una mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en tens ho pots posar en un bol.

10.quan és fred ho poso a nevera a reposar tot una nit 

 

L’endemà faig les croquetes:

1.     Jo ho faig amb una mànega pastissera. Tallo perquè em surti una mida adequada i faig fent tires rodones sobre la taula. Després les tallo. 

2.     Agafo cada peça, l’arrodoneixo una mica i la passo per ou batut (amb un xic de llet per amorosir), i després per pa ratllat. Si em sobra ou i pa torno a fer-ho per segon cop. 

3.     En aquests moments estan preparades o bé per fregir-les o bé per congelar-les

4.     Per fregir-les, a tenir en compte, usar oli d’oliva ben calent i abundant en una paella o cassola i abocar les croquetes de una en una i fregir en poques quantitats per tal que es mantingui la temperatura alta de l’oli. Així aconsegueixo que es faci una capa exterior cruixent i no quedin olioses. 

 

I , a taula, a gaudir-ne !


Bon profit!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!