Menú

28 de des. 2018

pastís de mousse de llimona (sense gluten ni lactosa)





Dificultat
Mitjana
Temps total:
2 o 3 dies
Temps de la base de galeta
15’
Temps de la mousse de llimona
1h
Temps: el que cal tenir en compte són els tempus de descans

Cost per ració (8 talls generosos)
1,10€

Aquest pastís cal fer-lo amb molt de temps abans. Per anar bé crec que 2 dies seria el mínim. El 1er dia al matí faig la base de galeta i repòs. El 1er dia per la tarda o vespre faig el mousse i repòs 24h. I el 2on. dia faig la gelatina i repòs unes 5 o 6 hores i ja es pot decorar i servir.

Ingredients per un pastís per unes 6/8 persones ( o de 24 cm de diàmetre)

Per la base: 250 grams de galetes triturades i 100 grams de margarina sense lactosa.
Massa de mousse llimona: 6 ous, 8 cullerades de sucre (160 grams), 2 sobres de gelatina neutra (o 12 fulles hidratades i escorregudes), 6 llimones, 4 pel suc i 2 per la ratlladura de la pell, 500 ml de nata per muntar (sense lactosa).

Cobriment: opcional: gelatina de llimona. Un sobre de gelatina de llimona
Decoració: fruites roges. Jo he posat gerds. Però es pot decorar com vulguis. Amb unes rodanxes fines de llimona per sobre, uns fils de xocolata, ...


1)     Primer de tot, poso la crema de llet per després muntar la nata a la nevera perquè estigui ben freda perquè es pugui muntar bé.
2)    Després faig la base de galeta: trituro galetes (o bé amb l’estri de triturar o bé posant-les dins una bossa de plàstic i passant el rodet de fusta diverses vegades fins que quedin ben fetes miques). En un bol treballo les galetes i afegeixo la margarina fosa (la puc fondre posant-la al microones). Un cop tinc una massa força compacta ho poso en un motlle com a base ben apretat i a la nevera a reposar d’un dia per l’altre o unes quantes hores (3 o 4).
3)    Ara faré el mousse de llimona. Treballo les llimones. Primer ratllo la pell de dues llimones i les aparto. Després trec el suc de les 6 llimones.
4)    Poso el suc de llimona en un cassó petit al foc i hi afegeixo la gelatina, just quan bull ho aparto del foc i ho deixo reposar i temperar.
5)    Separo els rovells de les clares, a aquestes últimes hi afegeixo un polsim de sal i deixo a la nevera a refredar (com més fredes millor es munten).
6)    En un bol treballo els rovells amb el sucre,
7)    Hi afegeixo el suc de llimona amb la gelatina i remeno bé.
8)    Hi afegeixo les pells de llimona i remeno bé.
9)    Munto les clares a punt de neu.
10)  Hi afegeixo les clares a punt de neu amb moviments de sota a sobre amb molt de compte. Jo faig servir una llengua pastissera per treballar la massa.
11)   Munto la nata . I repeteixo el mateix, amb molt de compte afegeixo la nata muntada a la mousse.
12)  En aquest punt omplim el motlle que tenim a la nevera sobre de la base de galeta. Va molt bé usar un motlle d’aquells que es poden obrir després. Jo faig servir una anella rodona que es fa gran o petita segons la mida de pastís que vulgui. I a sota una safata plana on hi poso un paper de forn.
13)  Ho poso a reposar a la nevera un dia sencer. He d’explicar que a mi em va sobrar molt mousse i vaig omplir uns gots per fer-los servir de postres. El perquè és perquè no vaig calcular bé la mida i vaig posar l’anella una mica més petita.
14)  A partir d’aquí jo ja no vaig fer res més però si es vol posar una capa de gelatina de llimona deixem la mousse reposar un dia a la nevera i farem segons explica el paquet. Normalment es posa 250 ml d’aigua on es dilueix el sobre de gelatina, es porta a ebullició i s’afegeix 250 ml d’aigua freda. I es deixa reposar una mica fins que comenci a espessir. En aquest punt es cobreix el mousse amb molt de compte i es torna el pastís a la nevera.

15)  El mateix dia que servim, traiem el pastís del motlle i decorem amb gerds.



Bon profit!






els ingredient sense mesurar encara




triturem les galetes



treballo bé la massa 


i cobreixo tota la superfície formant una bona base

les clares amb un punt de sal i a la nevera


treballo els rovells i el sucre




faig el suc amb la gelatina i aparto


afegeixo les clares a punt de neu




afegeixo la nata muntada




omplo el motlle i a descansar 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!