Dificultat
|
Mitjana
|
Temps total:
|
2 o 3 dies
|
Temps de la base de
galeta
|
15’
|
Temps de la mousse
de llimona
|
1h
|
Temps: el que cal
tenir en compte són els tempus de descans
|
|
Cost per ració (8
talls generosos)
|
1,10€
|
Aquest pastís cal fer-lo amb molt de temps abans.
Per anar bé crec que 2 dies seria el mínim. El 1er dia al matí faig la base de
galeta i repòs. El 1er dia per la tarda o vespre faig el mousse i repòs 24h. I
el 2on. dia faig la gelatina i repòs unes 5 o 6 hores i ja es pot decorar i
servir.
Ingredients per un
pastís per unes 6/8 persones ( o de 24 cm de diàmetre)
Per la base: 250 grams de galetes
triturades i 100 grams de margarina sense lactosa.
Massa de mousse llimona:
6 ous, 8 cullerades de sucre (160 grams), 2 sobres de gelatina neutra (o 12
fulles hidratades i escorregudes), 6 llimones, 4 pel suc i 2 per la ratlladura
de la pell, 500 ml de nata per muntar (sense lactosa).
Cobriment:
opcional: gelatina de llimona. Un sobre de gelatina de llimona
Decoració:
fruites roges. Jo he posat gerds. Però es pot decorar com vulguis. Amb unes
rodanxes fines de llimona per sobre, uns fils de xocolata, ...
1)
Primer de tot, poso la crema de llet per
després muntar la nata a la nevera perquè estigui ben freda perquè es pugui
muntar bé.
2)
Després faig la base de galeta: trituro galetes
(o bé amb l’estri de triturar o bé posant-les dins una bossa de plàstic i
passant el rodet de fusta diverses vegades fins que quedin ben fetes miques).
En un bol treballo les galetes i afegeixo la margarina fosa (la puc fondre
posant-la al microones). Un cop tinc una massa força compacta ho poso en un
motlle com a base ben apretat i a la nevera a reposar d’un dia per l’altre o
unes quantes hores (3 o 4).
3)
Ara faré el mousse de llimona. Treballo les
llimones. Primer ratllo la pell de dues llimones i les aparto. Després trec el
suc de les 6 llimones.
4)
Poso el suc de llimona en un cassó petit al
foc i hi afegeixo la gelatina, just quan bull ho aparto del foc i ho deixo
reposar i temperar.
5)
Separo els rovells de les clares, a aquestes
últimes hi afegeixo un polsim de sal i deixo a la nevera a refredar (com més
fredes millor es munten).
6)
En un bol treballo els rovells amb el
sucre,
7)
Hi afegeixo el suc de llimona amb la gelatina
i remeno bé.
8)
Hi afegeixo les pells de llimona i remeno
bé.
9)
Munto les clares a punt de neu.
10) Hi
afegeixo les clares a punt de neu amb moviments de sota a sobre amb molt de
compte. Jo faig servir una llengua pastissera per treballar la massa.
11)
Munto la nata . I repeteixo el mateix, amb
molt de compte afegeixo la nata muntada a la mousse.
12) En
aquest punt omplim el motlle que tenim a la nevera sobre de la base de galeta.
Va molt bé usar un motlle d’aquells que es poden obrir després. Jo faig servir
una anella rodona que es fa gran o petita segons la mida de pastís que vulgui. I
a sota una safata plana on hi poso un paper de forn.
13) Ho
poso a reposar a la nevera un dia sencer. He d’explicar que a mi em va sobrar
molt mousse i vaig omplir uns gots per fer-los servir de postres. El perquè és
perquè no vaig calcular bé la mida i vaig posar l’anella una mica més petita.
14) A
partir d’aquí jo ja no vaig fer res més però si es vol posar una capa de
gelatina de llimona deixem la mousse reposar un dia a la nevera i farem segons
explica el paquet. Normalment es posa 250 ml d’aigua on es dilueix el sobre de
gelatina, es porta a ebullició i s’afegeix 250 ml d’aigua freda. I es deixa
reposar una mica fins que comenci a espessir. En aquest punt es cobreix el mousse
amb molt de compte i es torna el pastís a la nevera.
15) El
mateix dia que servim, traiem el pastís del motlle i decorem amb gerds.
Bon profit!
![]() |
els ingredient sense mesurar encara |
![]() |
triturem les galetes |
![]() |
treballo bé la massa |
![]() |
i cobreixo tota la superfície formant una bona base |
![]() |
les clares amb un punt de sal i a la nevera |
![]() |
treballo els rovells i el sucre |
![]() |
faig el suc amb la gelatina i aparto |
![]() |
afegeixo les clares a punt de neu |
![]() |
afegeixo la nata muntada |
![]() |
omplo el motlle i a descansar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!