Menú

3 de maig 2021

amanida de mongeta i salmó



Dificultat

Fàcil

Temps

30’

Cost per ració

2,80€


És una amanida fresca, amb molt poques calories, ideal per un sopar. una opció sana i saludable.

Sabies que l’enciam és un aliment sedant? regula l’hormona de la vigília i ens ajuda a dormir. I això és perquè conté petites quantitats d’un narcòtic : el làtex.


Ingredients per unes 2 persones:  500 grams de mongeta verda, 2 carbassons, 120 grams de salmó fumat, mig enciam trocadero i per la vinagreta clàssica: oli d’oliva, sal, pebre negre i vinagre.

 

1)    Primer de tot netejo les verdures. L’enciam li passo un parell de cops d’aigua i centrifugo amb aquells aparells manuals que van tan bé per les amanides. Tallo la mongeta a tires i el carbassó a rodanxes

2)    Coc la mongeta al vapor uns 10 minuts, hi afegeixo el carbassó i coc només 2 minuts. Aturo el foc i deixo refredar. La intenció és obtenir unes verdures fetes al dente. Avui les he fet i les deso dins un taper a la nevera per després tenir-ho tot preparat per muntar el plat

3)    Abans de sopar, montu el plat així: una base d’enciam trocadero i a sobre la mongeta i el carbassó. Poso el salmó tallat a tires.

4)    Faig la vinagreta com sempre, aboco oli d’oliva, sal, pebre i vinagre al gust dins un pot i xinxollo bé perquè es barregi tot.

5)    Serveixo amb la vinagreta per sobre. Si tinc algun fruit sec puc afegir-lo i li donarà un toc cruixent (pinyons, nous o avellanes)

 

Bon profit!


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!