Menú

21 d’abr. 2023

Caldereta de xai de l'Elena

 



Caldereta de xai de l’Elena


  

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps de cocció

15’

1h30’

Cost per ració

2,20€

 Aquesta recepta me la va ensenyar l’Elena un cap de setmana al seu poble de La Granadella. És un guisat molt senzill i que resulta molt saborós. Millora si es fa d’un dia per l’altre. Prova’l i ja veuràs.

 

 Ingredients per unes 4 racions: 750 grams de corder de la part del coll (carn molt gustosa i melosa), farina, 2 cebes, 4 patates, 2 litres de cervesa (Xibeques),  oli d’oliva, sal i pebre. S’hi pot afegir una branca d’herbes com timó (farigola), o una fulla de llorer....

 

1.     Primer de tot, demano a la carnisseria que em tallin el coll per fer caldereta. Salpebro la carn.

2.     Enfarino el xai i el passo per la paella amb oli ben calent. Just que quedi rosset. Aparto.

3.     En una olla amb oli a escalfar hi afegeixo les cebes tallades i les coc uns 15 minuts o fins que estiguin toves.

4.     Afegeixo els talls de corder

5.     Rego amb un litre de cervesa

6.     Deixo coure una hora i quart aproximadament, a foc lent, que es vagi fent. Si cal, afegeixo més cervesa (a vegades n’hi ha prou amb un litre però avui n’hem afegit mig litre més i ens ha quedat amb molt líquid, això va a gustos)

7.     Afegeixo les patates tallades com si fes estofat (escapçades) i coc uns 20 minuts més.

8.     Aturo el foc, tapo i deixo reposar d’un dia per l’altre.

9.     Abans de servir a taula, escalfar uns minuts i ... està deliciós !

 

Bon profit !














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!