Menú

10 de set. 2021

Espaguetis a la puttanesca (amb anxoves i olives)

 


Tot i que la recepta original italiana porta tàperes, jo no n'he trobat i no n'he posat. Les tàperes es posen a l'inici de la cocció junt amb les anxoves. 

Dificultat

Fàcil

Temps

20’

Cost per ració

2€

 

Ingredients per unes 2 persones:  250 grams d’espaguetis, 12 anxoves de qualitat (de Roses per exemple), 3 dents d’all, un grapat de tomàquets cirerols (cherrie), un grapat d’olives sense os negres i verdes, uns 300 grams de tomàquet triturat, unes fulles d’alfàbrega, unes llavors de caiena seca (depèn del punt picant, jo n’he utilitzat 3), oli d’oliva, sal.

 

1)    Primer de tot poso l’aigua a bullir

2)    Començo a preparar la salsa, tallo petits els grans d’all, tallo les anxoves, i les olives i trituro els tomàquets madurs o bé ja tinc tomàquet triturat a punt.

3)    En una paella, a foc mig, aboco els alls i de seguida les anxoves, i ho coc uns 4 o 5 minuts.

4)    Hi afegeixo les olives i el tomàquet triturat, salpebro al gust, i trenco les caienes tot deixant caure les llavors (compte que dona un toc picant fortet). Afegeixo els tomàquets cirerols.

5)    Deixo coure tot uns 10 minuts a foc mig

6)    La pasta la coc al dente amb un punt cru, és a dir, aturo la cocció 2 minuts abans perquè després s’acabaran de fer amb la salsa. Això sí, quan ja estan, els colo i deso una part del líquid de cocció per si de cas.

7)    Afegeixo les fulles d’alfàbrega a la salsa de tomàquet 2 minuts abans que acabi el temps de cocció. 

8)    Aboco els espaguetis i remeno bé. Si ha quedat molt espès, afegeixo una mica de líquid de la cocció de la pasta.

9)    I ja puc servir a taula

 

Bon profit!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!