Menú

14 de març 2025

bacallà al papillote amb verduretes i farigola



bacallà al papillote amb verduretes i farigola

 

Dificultat

Mitjana

Temps

35’

Cost per ració

9€

 

Un plat sa, fàcil de fer i que porta molt poca feina. No s’embruta apenes res i amb l’acompanyament de verdures el fan un plat molt complet i saborós. T’animes a fer-lo? 

 

Ingredients per unes 2 persones:  2 lloms de bacallà, 2 tomàquets vermells, 1 ceba de Figueres, 6 tomàquets secs en conserva d'oli (tipus italià) 1 llimona, orenga i farigola, oli, sal, pebre


 Procés de dessalat del bacallà. Aquest cop he comprat dos lloms de bacallà salat a la bacallaneria del barri.  Ho he fet 4 dies abans de cuinar-lo. Primer els he passat per aigua sota l'aixeta. Després els he col.locat en un taper amb la pell cap amunt i els he cobert d'aigua. He tapat i ho he deixat a la nevera 3 dies. El quart dia he canviat l'aigua tres cops: matí, migdia i mitja tarda. I dues hores abans de cuinar-los, els he posat a escórrer bé. Aquest és el consell del meu bacallaner però a cada casa es fa diferent. Recordo que ma mare els canviava l'aigua cada dia durant 4 dies. I el darrer dos cops. 

També tens l'opció de comprar el bacallà ja dessalat o bé congelat però a casa ens agrada més el salat.


1.       Primer de tot, retallo 2 quadrats grans de paper de forn d’una mida suficient per embolicar un llom de bacallà i les seves verduretes.

2.       Poso el forn  a preescalfar a uns 200 graus a sota i a sobre

3.       Ara rento i tallo els tomàquets i la ceba a rodanxes. Faig el mateix amb la llimona i faig petits ramets de farigola i orenga.

4.       Disposo els 2 papers de forn oberts i just al centre els rego amb oli d’oliva, una branqueta de les herbes aromàtiques.

5.       Faig una primera capa amb les rodanxes de tomàquet fresc, la ceba de Figueres. Salpebro, raig d’oli i

6.       Col·loco a sobre el llom de bacallà.

7.       Sobre el bacallà poso els tomàquets italians, unes branquetes de farigola, orenga. Un raig d’oli d’oliva i salpebro

8.       Poso una rodanxa de llimona

9.       Tanco el farcell de paper de manera que el llit de verdures i el bacallà quedin com en un petit forn o farcellet.

10.   Poso els farcells dins el forn (abaixo a 180 graus) i coc durant uns 15 minuts.

 

 

Bon profit!





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!