Menú

19 de jul. 2019

coca de recapte fàcil i ràpida






Dificultat
mitjana
Temps
30’
Cost per ració
0,40€

Alguns apunts:
aquesta coca és summament fàcil i el més interessant és que per fer-la usem 3 ingredients que solem tenir per casa: farina (normal, tot i que jo ultimament només en tinc per brioxeria), oli d'oliva bo i aigua tèbia. (i sal)

Ingredients per un parell de coques mitjanes (per unes 4 persones):  300 grams de farina, 150 ml. D’aigua tèbia, una culleradeta de sal i 75 ml d’oli d’oliva.
I els ingredients per posar a sobre: per exemple:
Opció A: de ceba confitada: 2 cebes, oli d’oliva
Opció B: escalivada. 1 pebrot vermell, 1 albergínia, 1 ceba
Opció C: de ceba i cherries ...

1)     Primer de tot cuino allò de què anirà farcida la coca, si és d’escalivada doncs poso les verdures al forn a uns 170 graus durant uns 45/50 minuts i després de deixar-les refredar els trec la pell i tallo a tires

Si es tracta de ceba caramel·litzada doncs poso la ceba tallada a rodanxes primes en una paella amb força oli d’oliva a coure’s a poc a poc fins que arribi al punt òptim
2)    Ara vaig a fer la massa de la coca. És molt senzilla i el més important, no necessito cap ingredient d’aquells que s’han de comprar, és a dir, amb el que tinc a casa ja faig. Per fer 2 coques mitjanes. Barrejo en un got l’oli amb l’aigua tèbia i la sal i barrejo amb una cullera
3)    Aboco a un bol aquesta barreja i vaig afegint la farina remeno bé amb una cullera fins que tingui la consistència de massa “treballable”. He posat 300 grams però podria ser que en necessités una mica més ... o menys... pes aproximat. El més important és que la textura sigui suau, homogènia i elàstica.
4)    Com aconseguir-ho. Un cop la massa la tinc en el bol ben barrejada passo a treballar-la amb les mans, sempre ajudant-me de farina extra. I el que faig és posar-la damunt el marbre ben net i esposat de farina. La treballo una estona i la tallo en dos trossos, els tapo amb un drap net de cuina i deixo reposar uns 5 o 10 minuts.
5)    Poso el forn a escalfar a uns 170 graus
6)    Agafo una safata de forn i hi col·loco paper per forn
7)    Agafo una bola de la massa (l’altra la deixo tapada) i la treballo una mica més i torno a deixar reposar 5 minuts més tapada. Ara passo a treballar la segona massa.
8)    Agafo la 1a massa i l’estiro amb un rotllo de fusta per amassar espolsat de farina.
9)    Pinto amb oli d’oliva el paper de forn damunt la safata de forn i hi col·loco la 1a massa de coca, la pinto amb oli per sobre (això li donarà color i quedarà cruixent)
10)  Faig el mateix amb la 2a massa.
11)   Omplo les coques amb el farcit que vulgui i a coure al forn durant una mitja hora a uns 170 graus. Tot i que el temps dependrà de la potència de cada forn. Vigila que no se’t cremi. Estarà ok quan tingui un color daurat bonic.


Bon profit!

els ingredients: bàsicament farina, oli , aigua i el farcit

aigua tèbia

oli d'oliva

sal

barrejo bé i 


Afegeixo la farina i remeno bé amb una cullera 


al principi (cullera)



ho aboco en el marbre

i acabo treballant amb les mans


tapo amb drap de cotó ben net





segon repòs



estenc bé






repòs i faig l'altra coca

farcir (avui amb verdures)

i cap al forn a coure fins que sigui daurat



i afegeixo algunes idees més per farcir la coca de recapte:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!