Dificultat
|
mitjana
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
0,40€
|
Alguns apunts:
aquesta coca és summament fàcil i el més interessant és que per fer-la usem 3 ingredients que solem tenir per casa: farina (normal, tot i que jo ultimament només en tinc per brioxeria), oli d'oliva bo i aigua tèbia. (i sal)
Ingredients per un parell de coques mitjanes (per unes 4 persones): 300 grams de farina, 150 ml. D’aigua tèbia, una culleradeta de sal i 75 ml d’oli d’oliva.
aquesta coca és summament fàcil i el més interessant és que per fer-la usem 3 ingredients que solem tenir per casa: farina (normal, tot i que jo ultimament només en tinc per brioxeria), oli d'oliva bo i aigua tèbia. (i sal)
Ingredients per un parell de coques mitjanes (per unes 4 persones): 300 grams de farina, 150 ml. D’aigua tèbia, una culleradeta de sal i 75 ml d’oli d’oliva.
I els ingredients per posar a sobre: per exemple:
Opció A: de ceba confitada: 2 cebes, oli d’oliva
Opció B: escalivada. 1 pebrot vermell, 1
albergínia, 1 ceba
Opció C: de ceba i cherries ...
1) Primer
de tot cuino allò de què anirà farcida la coca, si és d’escalivada doncs poso
les verdures al forn a uns 170 graus durant uns 45/50 minuts i després de
deixar-les refredar els trec la pell i tallo a tires
Si es tracta de ceba caramel·litzada
doncs poso la ceba tallada a rodanxes primes en una paella amb força oli d’oliva
a coure’s a poc a poc fins que arribi al punt òptim
2) Ara
vaig a fer la massa de la coca. És molt senzilla i el més important, no
necessito cap ingredient d’aquells que s’han de comprar, és a dir, amb el que
tinc a casa ja faig. Per fer 2 coques mitjanes. Barrejo en un got l’oli amb l’aigua
tèbia i la sal i barrejo amb una cullera
3) Aboco
a un bol aquesta barreja i vaig afegint la farina remeno bé amb una cullera
fins que tingui la consistència de massa “treballable”. He posat 300 grams però
podria ser que en necessités una mica més ... o menys... pes aproximat. El més
important és que la textura sigui suau, homogènia i elàstica.
4) Com
aconseguir-ho. Un cop la massa la tinc en el bol ben barrejada passo a
treballar-la amb les mans, sempre ajudant-me de farina extra. I el que faig és
posar-la damunt el marbre ben net i esposat de farina. La treballo una estona i
la tallo en dos trossos, els tapo amb un drap net de cuina i deixo reposar uns
5 o 10 minuts.
5) Poso
el forn a escalfar a uns 170 graus
6) Agafo
una safata de forn i hi col·loco paper per forn
7) Agafo
una bola de la massa (l’altra la deixo tapada) i la treballo una mica més i
torno a deixar reposar 5 minuts més tapada. Ara passo a treballar la segona
massa.
8) Agafo
la 1a massa i l’estiro amb un rotllo de fusta per amassar espolsat de farina.
9) Pinto
amb oli d’oliva el paper de forn damunt la safata de forn i hi col·loco la 1a
massa de coca, la pinto amb oli per sobre (això li donarà color i quedarà
cruixent)
10) Faig
el mateix amb la 2a massa.
11) Omplo
les coques amb el farcit que vulgui i a coure al forn durant una mitja hora a
uns 170 graus. Tot i que el temps dependrà de la potència de cada forn. Vigila
que no se’t cremi. Estarà ok quan tingui un color daurat bonic.
Bon profit!
![]() |
els ingredients: bàsicament farina, oli , aigua i el farcit |
![]() |
aigua tèbia |
![]() |
oli d'oliva |
![]() |
sal |
![]() |
barrejo bé i |
![]() |
Afegeixo la farina i remeno bé amb una cullera |
![]() |
al principi (cullera) |
![]() |
ho aboco en el marbre |
![]() |
i acabo treballant amb les mans |
![]() |
tapo amb drap de cotó ben net |
![]() |
segon repòs |
![]() |
estenc bé |
![]() |
repòs i faig l'altra coca |
![]() |
farcir (avui amb verdures) |
![]() |
i cap al forn a coure fins que sigui daurat |
i afegeixo algunes idees més per farcir la coca de recapte:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!