Menú

11 de març 2022

Pastís de formatges mascarpone i d'untar

 


Una delícia de pastís, suau, saborós i tan senzill de fer que segurament passarà a ser part de les teves receptes de casa. Espero que t’agradi i el gaudeixis molt.

 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps de cocció

Temps per refredar

20’

40’

8h aprox

Cost per ració

0,80€

 

Ingredients per un pastís per unes 5/6 persones:  250 grams de formatge mascarpone, 200 grams de formatge d’untar o Philadelphia, uns 150 grams de sucre (pots posar-n’hi menys si vols), 4 ous mitjans, una cullerada de farina de blat de moro o Maizena, 200 grams de nata líquida per muntar i essència de vainilla (líquida)

 

1.      Primer de tot, mesuro tots els ingredients. 

2.      Poso el forn a escalfar a uns 180 graus de sobre i de sota

3. I en un bol barrejo per aquest ordre, introduint els ingredients d’un a un. Primer els ous, el sucre, la nata i ho bato tot amb les varilles elèctriques.

4. En un altre bol barrejo els dos formatges amb una forquilla va millor. Hi afegeixo un raig d’essència de vainilla (tot i que és opcional), i la cullerada de maizena.

5. Seguidament barrejo les dues masses, les dels formatges i les dels ous. Tot ben batut, sense grumolls.

6. Poso tot en un motlle amb paper de forn que prèviament he remullat i assecat perquè s’adapti millor al motlle. Aquest truc el vaig llegir fa temps en una revista de cuina i sempre em va bé.

7.    Al forn durant uns 40’ aproximadament a 180 graus. Els primers 30' el foc tapat amb un paper d'alumini i després el destapo. Miro si en punxar, surt net.

8.      Tanco el forn i deixo refredar una bona estona. Aleshores la trec i deixo refredar fora. I finalment la trec del motlle. Es conserva bé a la nevera uns dies. . 

 

Bon profit!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!