Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30 minuts
|
Cost per ració
|
0,15€
|
Plat de pasta amb molt poc greix,
que es fa de forma ràpida, senzilla i amb només 2 ingredients estrella, apart
de la pasta: all i bitxo. Una opció saludable quan volem pasta però no ens ve
de gust fer salses pesades, greixoses o complicades.
Ingredients per unes 4/5 persones: mig quilo de pasta, poden ser uns espaguetis o com avui una pasta fresca farcida de bolets, un litre de brou de verdures si és per pasta sola i aigua si és per pasta farcida, 4 dents d’all, un
bitxo i orenga. I no pot faltar l’oli d’oliva i la
sal.
1)
Primer de tot treballo les
dents d’all. Com? Separo 4 dents d’all i sense treure’ls la pell les aixafo amb
la part plana del ganivet sobre la fusta de tallar. Després les pelo i les
tallo a trossets molt petits. Ho poso en un bol.
2)
Agafo el bitxo, ben net,
el tallo a lo llarg, trec les llavors i tallo en trossets ben petits. Ho
afegeixo al bol on hi ha els alls.
3)
Hi aboco oli d’oliva,
barrejo tot bé i deixo reposar uns minuts. La idea és que tot quedi ben
barrejat, oli, bitxo i alls.
4)
Ara agafo una cassola ampla
i baixa, la poso al foc mig i aboco la barreja del bol. Faig coure uns minuts vigilant
molt que l’all no es cremi. Aproximadament amb uns 5 minuts sol haver-hi prou. Aturo
el foc.
5)
Poso el brou O aigua a bullir en
una olla i quan arrenqui el bull hi aboco la pasta. abLa coc abans que
arribi al dente (això sol ser 3 o 4 minuts abans del que posa a la bossa de
cocció al dente). Per què? Perquè després s’acabaran de fer a la cassola. L'escorro i
deso el brou/aigua de coure,n e cas d'usar pasta seca sense farciments, però avui no és el cas.
6)
Aboco la pasta la cassola, remeno bé i torno a remenar bé. Faig coure 2
o 3 minuts i miro com estan d’hidratació, és a dir, si estan secs hi afegeixo
un raig més de brou. Els coc 2 o 3 minuts més.
7)
Hi aboco julivert picat
per sobre i remeno. Tapo i que reposin uns minuts abans de servir a taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!