Menú

31 de març 2020

Pasta amb toc picant i senzilla



Dificultat
Fàcil
Temps
30 minuts
Cost per ració
0,15€


Plat de pasta amb molt poc greix, que es fa de forma ràpida, senzilla i amb només 2 ingredients estrella, apart de la pasta: all i bitxo. Una opció saludable quan volem pasta però no ens ve de gust fer salses pesades, greixoses o complicades. 

Ingredients per unes 4/5 persones:  mig quilo de pasta, poden ser uns espaguetis o com avui una pasta fresca farcida de bolets,  un litre de brou de verdures si és per pasta sola i aigua si és per pasta farcida, 4 dents d’all, un bitxo i orenga. I no pot faltar l’oli d’oliva i la sal.

1)     Primer de tot treballo les dents d’all. Com? Separo 4 dents d’all i sense treure’ls la pell les aixafo amb la part plana del ganivet sobre la fusta de tallar. Després les pelo i les tallo a trossets molt petits. Ho poso en un bol.
2)    Agafo el bitxo, ben net, el tallo a lo llarg, trec les llavors i tallo en trossets ben petits. Ho afegeixo al bol on hi ha els alls.
3)    Hi aboco oli d’oliva, barrejo tot bé i deixo reposar uns minuts. La idea és que tot quedi ben barrejat, oli, bitxo i alls.
4)    Ara agafo una cassola ampla i baixa, la poso al foc mig i aboco la barreja del bol. Faig coure uns minuts vigilant molt que l’all no es cremi. Aproximadament amb uns 5 minuts sol haver-hi prou. Aturo el foc.
5)    Poso el brou O aigua a bullir en una olla i quan arrenqui el bull hi aboco la pasta.  abLa coc abans que arribi al dente (això sol ser 3 o 4 minuts abans del que posa a la bossa de cocció al dente). Per què? Perquè després s’acabaran de fer a la cassola. L'escorro i deso el brou/aigua de coure,n e cas d'usar pasta seca sense farciments, però avui no és el cas.
6)    Aboco la pasta la cassola, remeno bé i torno a remenar bé. Faig coure 2 o 3 minuts i miro com estan d’hidratació, és a dir, si estan secs hi afegeixo un raig més de brou. Els coc 2 o 3 minuts més.
7)    Hi aboco julivert picat per sobre i remeno. Tapo i que reposin uns minuts abans de servir a taula.

Bon profit!


Els ingredients

Aixafo els alls



Coc la pasta




Barrejo tot



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!