Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 6 persones: 600 grams d’arròs
(o 4 tasses, una per persona, més una extra de regal); una safata de mongeta
verda (400 grams), 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell i 1 pebrot groc, 1 manat d’alls
tendres, 1 alberginía, 3 dents d’alls secs, 4 tomàquets madurs, pebrot vermell en espècie (del
dolç no picant), uns fils de safrà, sal, oli d’oliva, pebre negre
El que personalment recomano és fer el sofregit
unes hores abans, si pot ser la nit abans doncs millor, els sabors “s’assenten”
i tot millora en intensitat. Dit això,
1) Primer
de tot, netejo, pelo i tallo totes les verdures a daus molt petits. Aquí els
ingredients que no poden faltar són: els alls tendres i el pebrot vermell en
espècie que li donaran el sabor que vull avui per aquest arròs vegà
2) Passo
a posar oli d’oliva en una paella de fer “paelles d’arròs”, o sigui aquelles
amb una gran superfície i de parets baixes. Hi aboco les dents d’all sec
laminades per aromatitzar l’oli i puc fer dues coses, o bé deixar-les o bé un
cop aromatitzat l’oli treure-les. Avui les he deixat ja que agraden a tothom de
casa.
3) Hi
afegeixo els alls tendres tallats a trossets ben petits i deixo coure uns 5
minuts. En aquesta primera fase del sofregit treballo amb foc mig (un 4 o 5
sobre 9 en cuina d’inducció)
4) Aboco
les mongetes que avui he tallat a meitats i després pel mig a lo llarg de
manera que quedi ben prima amb la qual cosa aconseguiré que es faci millor.
5) Afegeixo
els pebrots, i l'albergínia, i deixo coure tot uns 15 minuts aproximadament.
6) Afegeixo
els tomàquets madurs a daus i deixo coure uns 15 minuts més.
7) Salpebro
al gust i afegeixo un pèl d’oli d’oliva si cal.
8) Aboco
un parell de culleradetes de cafè d’espècie de pebrot vermell dolç que li
donarà color i sabor.
9) I
deixo fer-se el sofregit uns 15 o 20 minuts més, tapat i a foc baix-mig.
10) En
aquest punt ja ho puc deixar reposar unes hores i...
11) En
el moment de fer l’arròs poso a escalfar el sofregit, hi afegeixo uns fils de
safrà i aboco l’arròs i barrejo bé.
12) Aboco
aigua calenta o bé brou, avui ho he fet amb aigua ja que el sofregit havia
reposat i estava molt concentrat en sabors, colors i aromes. La quantitat
aproximada és la de dos volums d’aigua per arròs (o sigui si són 600 grams d’arròs
doncs uns 1200 ml de líquid)
13) Deixo
coure uns 12’ a foc mig i tapat. (Si és arròs integral coure uns 25 minuts)
14) Tanco
foc i deixo reposar tapat uns 10 minuts i ja puc servir.
Bon profit!
![]() |
els ingredients... ben frescos i bons |
![]() |
primer els alls tendres i les mongetes ben tallades primes |
![]() |
els pebrots i l'albergínia |
![]() |
tot ben barrejat |
![]() |
el pebre vermell |
![]() |
que es cogui bé |
![]() |
l'arròs i |
![]() |
l'aigua |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!