Menú

15 de nov. 2019

paella d'arròs amb alls tendres, pebrots i mongeta verda






Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 6 persones: 600 grams d’arròs (o 4 tasses, una per persona, més una extra de regal); una safata de mongeta verda (400 grams), 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell i 1 pebrot groc, 1 manat d’alls tendres, 1 alberginía,  3 dents d’alls secs, 4 tomàquets madurs, pebrot vermell en espècie (del dolç no picant), uns fils de safrà, sal, oli d’oliva, pebre negre

El que personalment recomano és fer el sofregit unes hores abans, si pot ser la nit abans doncs millor, els sabors “s’assenten” i tot millora en intensitat. Dit això,

1)     Primer de tot, netejo, pelo i tallo totes les verdures a daus molt petits. Aquí els ingredients que no poden faltar són: els alls tendres i el pebrot vermell en espècie que li donaran el sabor que vull avui per aquest arròs vegà
2)    Passo a posar oli d’oliva en una paella de fer “paelles d’arròs”, o sigui aquelles amb una gran superfície i de parets baixes. Hi aboco les dents d’all sec laminades per aromatitzar l’oli i puc fer dues coses, o bé deixar-les o bé un cop aromatitzat l’oli treure-les. Avui les he deixat ja que agraden a tothom de casa.
3)    Hi afegeixo els alls tendres tallats a trossets ben petits i deixo coure uns 5 minuts. En aquesta primera fase del sofregit treballo amb foc mig (un 4 o 5 sobre 9 en cuina d’inducció)
4)    Aboco les mongetes que avui he tallat a meitats i després pel mig a lo llarg de manera que quedi ben prima amb la qual cosa aconseguiré que es faci millor.
5)    Afegeixo els pebrots, i l'albergínia, i deixo coure tot uns 15 minuts aproximadament.
6)    Afegeixo els tomàquets madurs a daus i deixo coure uns 15 minuts més.
7)    Salpebro al gust i afegeixo un pèl d’oli d’oliva si cal.
8)    Aboco un parell de culleradetes de cafè d’espècie de pebrot vermell dolç que li donarà color i sabor.
9)    I deixo fer-se el sofregit uns 15 o 20 minuts més, tapat i a foc baix-mig.
10)  En aquest punt ja ho puc deixar reposar unes hores i...
11)   En el moment de fer l’arròs poso a escalfar el sofregit, hi afegeixo uns fils de safrà i aboco l’arròs i barrejo bé.
12)  Aboco aigua calenta o bé brou, avui ho he fet amb aigua ja que el sofregit havia reposat i estava molt concentrat en sabors, colors i aromes. La quantitat aproximada és la de dos volums d’aigua per arròs (o sigui si són 600 grams d’arròs doncs uns 1200 ml de líquid)
13)  Deixo coure uns 12’ a foc mig i tapat. (Si és arròs integral coure uns 25 minuts)
14)  Tanco foc i deixo reposar tapat uns 10 minuts i ja puc servir.


Bon profit!



els ingredients... ben frescos i bons





primer els alls tendres i les mongetes ben tallades primes

els pebrots i l'albergínia


tot ben barrejat



el pebre vermell


que es cogui bé


l'arròs i 


l'aigua


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!