Menú

21 de des. 2018

Paella de rovellons



Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora i mitja
Cost per ració
1€


Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 600 grams), 1.200 ml de brou d’herbes, 5/6 tomàquets madurs o uns 400 grams de tomàquet triturat, mig quilo de rovellons, i uns 300 grams de xampinyons, mig quilo de mongeta verda , 1 ceba, 2 pebrots de fregir, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i un parell de bitxos.


1)     Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites sobre tot la ceba (millor si la piquem). Excepte el bitxos que els posaré sencers per després poder-los treure.
2)    Poso oli en una paella i els alls laminats.
3)    Hi afegeixo la ceba i sofregeixo a poc a poc.
4)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua o bé un brou industrial però millor evitar-ho.
5)    Quan estigui  mig feta la ceba hi afegeixo els pebrots amb els 2 bitxos. I sofregeixo uns 7 o 8 minuts.
6)    Hi afegeixo els bolets a trossos petits i seguidament el tomàquet triturat. Salpebro i coc uns 10 minuts.
7)    Trec els dos bitxos que ja han donat gust al sofregit i afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients.
8)    Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Afegeixo la mongeta tallada petita. Avui he fet servir mongeta d’aquella prima més petita.
9)    Coc uns 15 minuts a foc fort vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal.
10)  Tapo la paella i deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.


Bon profit !




ingredients

aromatitzo l'oli amb els alls


afegeixo la ceba


els pebrots


els rovellons


tomàquet triturat



arròs


el brou

mongeta


coc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!