Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora i mitja
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per 8
persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 600 grams), 1.200 ml de brou d’herbes,
5/6 tomàquets madurs o uns 400 grams de tomàquet triturat, mig quilo de
rovellons, i uns 300 grams de xampinyons, mig quilo de mongeta verda , 1 ceba,
2 pebrots de fregir, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i un parell de
bitxos.
1)
Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben
petites sobre tot la ceba (millor si la piquem). Excepte el bitxos que els
posaré sencers per després poder-los treure.
2)
Poso oli en una paella i els alls laminats.
3)
Hi afegeixo la ceba i sofregeixo a poc a
poc.
4)
Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou
puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui
(pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua o bé un
brou industrial però millor evitar-ho.
5)
Quan estigui mig feta la ceba hi afegeixo els pebrots amb
els 2 bitxos. I sofregeixo uns 7 o 8 minuts.
6)
Hi afegeixo els bolets a trossos petits i
seguidament el tomàquet triturat. Salpebro i coc uns 10 minuts.
7)
Trec els dos bitxos que ja han donat gust
al sofregit i afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients.
8)
Aboco el brou calent. Són dues mides de
tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Afegeixo
la mongeta tallada petita. Avui he fet servir mongeta d’aquella prima més
petita.
9)
Coc uns 15 minuts a foc fort vigilant el
nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal.
10) Tapo
la paella i deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.
Bon profit !
![]() |
ingredients |
![]() |
aromatitzo l'oli amb els alls |
![]() |
afegeixo la ceba |
![]() |
els pebrots |
![]() |
els rovellons |
![]() |
tomàquet triturat |
![]() |
arròs |
![]() |
el brou |
![]() |
mongeta |
![]() |
coc |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!