12 de nov. 2021

Paella vegana d'heura i verdures

 



Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

1,90€


Coneixes l’heura? És un aliment d’origen vegetal que es fa a base de soja i espècies. L’aspecte recorda una carn blanca. El que fa especial aquesta paella és justament l’heura així com les verdures que he utilitzat. T’animo a que provis de fer-la. 

 

Ingredients per unes 8 persones:  7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 800 grams), 1600 ml de brou d’herbes o d’aigua. Dos paquets d’heura d’uns 180 grams cada paquet (uns 360 grams en total). Lles verdures següents: 3 pebrot vermells tipus allargats, mig quilo de mongeta verda, 2 carxofes i 1 ceba mitjana. A més a més per aromatitzar : un bitxo, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i pebrot vermell en pebre

 

1.      Primer de tot, faig el sofregit. Avui ho he fet a primera hora del matí però es pot fer el vespre abans. 

2.      Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites,. De les carxofes aprofito la part interior que és més tendra.

3.      Poso oli en una paella gran d’aquelles amples i planes i els alls laminats i el bitxo. Sofregeixo aquests alls per tal que l’oli s’aromatitzi. Trec els alls i deixo el bitxo. I ara aniré afegint totes les verdures

4.      Vaig posant les verdures deixant 5 minuts entre afegir una i la següent. En aquest ordre vaig posant: la ceba. (coc 5’ minuts), els pebrots (5’ més), la mongeta i les carxofes. 

5.      En aquest punt apujo el foc i tiro l’heura tallada en trossos petits. 

6.      Ho sofregeixo tot a foc mig. Salpebro al gust. Afegeixo alguna espècie que li doni un toc com per exemple el pebrot vermell, tot dependrà del sabor que més ens agrada. Això sí, millor no barrejar les espècies sinó les coneixes.  

7.      I ja tinc el sofregit preparat. Quan falti mitja horeta per menjar, ja puc fer el següent pas:

8.      Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua, però millor evitar-ho. 

9.      Quan el sofregit està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència i remeno bé tots els ingredients. Vull que l’arròs faci una capa per fora per donar-li una certa consistència.

10.  Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc mig vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. A mi em va bé dividir la cocció de 15 minuts en 3 parts de 5’, la primera cocció de 5’ la faig a foc fort, la segona cocció 5’ a foc suau i els últims 5’ torno a pujar la intensitat. 

11.   Tasto i salpebro si cal. Tot això es fa amb la paella tapada durant tota la cocció.

12.  Deixo reposar uns 7/8 minuts abans de servir.

 

Bon profit!


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!