Dificultat
|
mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 6/7persones: 750 grams d’arròs bomba cru, de verdures: mig brócoli, 200 grams de xampinyons, un carbassó, un pebrot vermell, un pebrot verd, una ceba,
oli d’oliva, sal, julivert, uns 200 grams de cigrons cuits, el doble de volum
de l’arròs en brou vegetal (un litre i mig aprox .), una fulla de llorer, un polsim de curri o de comí
(escollir un dels dos), 2 dents d’all.
1) Primer
de tot mesurem els ingredients, netejo les verdures i tallo a daus ben petits
les verdures.
2) Fem
el sofregit posant oli d’oliva en una paella gran i plana amb les dents d’all
laminades o no. Afegeixo la ceba picada, després d’uns minuts el pebrot i
després ja la resta de verdures. Aquest procés el faig en 3 moments diferents,
1a fase sofregir la ceba, 2a fase sofregir el pebrot amb la ceba i 3a fase
afegir totes les verdures tallades a daus ben petits (aquí apart dels pebrots i
cigrons bàsics per la recepta, la resta, a gust de cadascú i en funció també de
les restes que tingueu (mongeta verda, pèsols, coliflor, xampinyons...)
3) Un
cop sofregides les verdures al dente a foc mig hi afegeixo l’arròs i remeno
fins que vegi que canvia el color (de blanc a mig transparent). Barrejo bé i...
4) En
aquests moments uso les espècies: sal, pebre, comí, llorer, julivert... tasto i
rectifico (tenir en compte si després hi afegiré un brou salat o no)
5) Afegeixo
els cigrons cuits i
6) El
brou calent
7) Abaixo
la temperatura i coc a foc baix, molt baix (uns 4 sobre 10) durant uns 15/20
minuts. Aquí tot anirà en funció del tipus d’arròs (arròs blanc recomano uns 15
minuts + 5 minuts tapat en repòs) (per l’arròs integral necessitem més estona)
Este finde probaré de hacerlo que buena pinta
ResponEliminaQuina bona pinta! Jo també provaré de fer-lo!
ResponEliminaMoltes gràcies Elena, ja m'explicaràs!
Elimina