Menú

7 de maig 2021

amanida d’espàrrecs verds i ous escalfats

 



Dificultat

Mitjana

Temps

25’

Cost per ració

2,80€

 

Ingredients per unes 2 persones:  Un parell de manats d’espàrrecs verds, 4 ous, un parell de pastanagues, i 4 cherries per decorar. Per la vinagreta: vinagre de poma, mostassa de Dijon, pebre negre, sal i oli d’oliva.

 

1)    Ara coc els espàrrecs. Primer els netejo i trec la part més dura dels espàrrecs (de la base). Els poso en una olla amb aigua bullint i els deixo coure 3 minuts. Els trec, refredo i tallo les puntes i les aparto. I la resta la tallo a lo llarg de manera que tinguis unes cintes primes i llargues.

2)    Col·loco les cintes d’espàrrecs en un plat fent com un niu.

3)    Tallo la pastanaga a rondanxes i les col·loco al voltant dels espàrrecs. I faig igual amb els tomàquets cirerols. Aleshores faig la vinagreta. En un pot barrejo el vinagre de poma, oli, sal, pebre i mostassa de Dijon i l'aboco damunt l'amanida.

4)    Ara faré els ous. Com? Jo ho faig així. 

    Poso film transparent a la base d'un got o d'un bol petit. Un raig d'oli a mode de base i que ajuda a que no s'enganxi l'ou amb el film.Trenco un ou i el col·loco dins. Salpebro i tanco fent un farcellet. És important que no quedi aire, tot ben segellat. Pots fer servir unes gomes o un cordill de cuina. Faig el mateix amb els altres. Poso aigua a bullir en una cassola i quan bulli submergir els ous i deixar coure uns 4 minuts. Trec i refredo en un bol amb glassons de gel just uns segons, per aturar la cocció. I ja està. Trec de dins el film i ja estan preparats al punt.

5)    Poso els ous dins el “niu”

6)    Salpebro al gust i afegeixo una mica de pell ratllada de llimona que li donarà una bona frescor (opcional). 

Bon profit!

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!