Menú

12 de maig 2023

Albergínies veganes al forn amb salsa de tomàquet i soja

 


Albergínies veganes al forn amb salsa de tomàquet i soja

 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

1,40€

 

Un plat laboriós però el resultat és tan espectacular que val la pena fer-lo. Un plat que, finalment, al forn te el toc que necessita.

  

Ingredients per unes 4 persones:

3 albergínies mitjanes, 2 cebes morades, 4 dents d’all, 8 o 9 tomàquets madurs, un pebrot verd, uns 250 grams de xampinyons, 150 grams de soja texturitzada, oli d’oliva, un xic de sucre moreno, alfàbrega, orenga, sal, pebre negre i pa ratllat.

 

1.       Primer de tot netejo les albergínies i les tallo o a rodanxes o a talls mitjanets Les salo i les col·loco en una escorredora perquè suïn.

2.       Mentrestant, poso la soja amb la mateixa quantitat d’aigua calenta a infusionar perquè s’hidrati.

3.       Vaig a fer la salsa de tomàquet. Poso els tomàquets submergits amb aigua bullint perquè s’estovi la pell i sigui més fàcil treure-la.

4.       Tallo les cebes a trossos ben petits, faig el mateix amb els alls i el pebrot. Separo una tercera part de la ceba per després preparar la soja.

5.       Tallo i pico ben petits els xampinyons i aparto.

6.       En una cassola mitjana amb oi d’oliva calent sofregeixo la ceba i quan està mig feta afegeixo el pebrot i els alls. Ho coc uns minuts

7.       Poso els tomàquets en un bol fondo pelats i els passo pel turmix.

8.       Afegeixo el puré de tomàquet a la paella, i afegeixo una cullerada de sucre, un polsim de sal, les fulles d’alfàbrega tallades, pebre negre i ho cuino una bona estona a foc lent.

9.       Preparo la soja així: Poso en una olleta la ceba amb oli d’oliva i quan està feta hi afegeixo els xampinyons, ho deixo coure una estoneta i afegeixo la soja, salpebro i coc una estona (un quart d’hora). Vaig remenant bé.

10.   Ara passaré per la paella o la planxa les albergínies. Les pinto amb oli d’oliva i en una paella ben calenta les poso a coure fins que estiguin daurades.

11.   I ara ja puc muntar el plat. En una safata per anar al forn poso una base de salsa de tomàquet, una capa de rodanxes d’albergínies, i per sobre soja i faig una altra capa (si en tinc prou faig tres capes).

12.   Al final, un petit raig d’oli d’oliva i espolso amb pa ratllat.







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!