Menú

23 d’oct. 2020

Pastís de carbassa amb espècies (Pumkin pie)

 


 

Dificultat

Mitjana

Temps

1h

Cost per ració

0,40€

 

El pastís de carbassa és molt popular als Estats Units. Solen fer-lo molt més pesat i el cobreixen amb una crema de formatge que li dona un toc més festiu. Les espècies són la clau d’aquest pastís ja que li donen un toc diferent a d’altres pastissos. Cal anar amb compte però es poden usar sense passar-se. Combinen bé el cardamom i la canyella (per mi és la fonamental), nou moscada, anís, gingebre, clau (o dit també clavell).

  

Ingredients per un pastís en motlle d’uns 20cm. (5/6 persones):  450 grams de puré de carbassa (bullida o al forn), 2 ous mitjans, 125 grams de mantega, 300 grams de farina, 275 grams de sucre, 1 polsim de sal, 2 culleradetes de postres de bicarbonat, mig sobre de llevat sec, 1 cullerada de postres d’espècies en pols (cardamom, nou moscada, canyella)

 

Aquest pastís pot portar una crema de formatge per sobre però a casa ens agrada més sense. També pot posar-s’hi una capa de xocolata negra.

(Opcional) Ingredients: 115 grams de mantega, 100ml de nata líquida (per muntar, que porta més greix) i 230 grams de formatge d’untar o cremós (tipus Philadelphia per ex.).

 

1)     Primer de tot faré el puré de carbassa. Avui he tallat la carbassa a daus i l’he bullit, he tret la pell i la deixo escórrer una bona estona. Després la passo pel turmix. Altres cops la faig d’una altra manera, sobre tot alguns cops aprofito que faig crema de carbassa que la coc al forn i aleshores trec la quantitat que vull pel pastís.  La qüestió és obtenir un bon puré de carbassa.

2)   Preparo les espècies. Ratllo la nou moscada, pico el clau (si l'usem) i afegeixo la resta d'espècies. Jo avui només he posat nou moscada, canyella i cadarmom. Necessitarem una cullerada de postres tot i que hi ha gent que n'hi posa més. 

3)    Mentre el puré es refreda (es pot fer el dia abans i desar en un taper a la nevera) poso en un bol fondo la mantega fosa amb el sucre i bato amb unes varilles elèctriques.

4)    Afegeixo els 2 ous i continuo batent. Afegeixo el puré de carbassa i barrejo.

5)    En un plat apart, barrejo la farina amb les espècies, el bicarbonat i el llevat

6)    Afegeixo la farina i espècies a la barreja del bol i ho barrejo bé amb una llengua pastissera fins que obtinc una massa suau.

7)    La poso en un motlle per a pastís cobert per paper de forn o bé untat amb mantega i farina perquè no s’enganxi.

8)    Ho poso al forn durant uns 40’ a uns 140 graus (el de sota). Veuràs com puja a poc a poc i es converteix en un pastís alt, esponjós i amb un bonic color taronja.

9)    Deixo refredar i trec del motlle

En aquest punt es pot decorar amb el que vulguis. La crema de formatge:

Barrejo la mantega (en punt pomada, cremosa) amb el formatge i la crema de llet fins tenir una crema homogènia. Cobreixo el pastís amb aquesta crema (puc espolsar-hi canyella molta) i aleshores reservo a la nevera perquè agafi consistència.

  

Bon profit!

 






























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!