Menú

31 de maig 2024

Cassola de mar amb patates i calamars

 


Cassola de mar amb patates i calamarcets

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

3,30€

 

Una cassola amb gust de mar, molt gustosa i bona. Et lleparàs els dits

 

Ingredients per unes 7 o 8 persones:  1 quilo de calamarcets nets, unes 20 gambes o llagostins, 2 cebes grans, 2 pebrots vermells grans, 1 pebrot verd de fregir, tomàquets triturats (uns 800 grams), mig quilo de pèsols, un parell de quilos de patates.

  

1.       Primer de tot a la peixateria demano que netegin els calamarcets, si no, és qüestió de paciència i anar traient l’interior. Els passo per aigua i els deixo en una escorredora perquè tregui l’excés d’aigua

2.       Faig un brou de peix posant algun cap, gal·leres, cintes, etc amb aigua (uns 3 o 4 litres aproximadament)i ho deixo coure una mitja hora quan arrenca el bull.

3.       Netejo les verdures i les tallo.

4.       En una cassola gran amb un bon raig d’oli fregeixo els calamarcets i els aparto quan siguin rossets.

5.       Ara coc les gambes o els llagostins, alerta, amb un parell de minuts (volta i volta) n’hi ha prou. Els aparto. I deixo refredar

6.       Aboco la ceba i la coc 5 minutets

7.       Afegeixo els pebrots i coc uns 10 minuts. Afegeixo el tomàquet triturat, salpebro al gust i deixo coure uns 15 minuts a foc lent.

8.       En aquests moments les gambes ja seran fredes. Les pelo i poso els caps, les cues i pell en una olleta amb un fons d’oli d’oliva. Les aixafo bé i ho faig coure uns minuts. Afegeixo aigua (mitja olleta o menys). I així obtinc un suquet de gambes molt saborós i que passant per un colador fi l’afegiré al brou de peix.

9.       En aquests moments el sofregit ja el tinc a punt. Hi afegeixo mig got de brandi o vi ranci i deixo que l’alcohol s’evapori (a foc fort). Remeno i

10.   Afegeixo les patates escapçades, els pèsols i els calamarcets.

11.   Ho remeno bé i rego amb el brou de peix ben calent.

12.   Tapo la cassola i deixo a foc suau aproximadament uns 30 o 40 minuts.

quan faltin 5 minuts per acabar, afegeixo una picada que he fet amb all i julivert, sal, unes ametlles o farina d'ametlles. Aleshores aboco una mica de suc de la cassola perquè després es barregi millor a la cassola.

13.   Miro si les patates són cuites i aleshores afegeixo les gambes pelades, aturo el foc i tapo. Deixo reposar.

14.   Si es fa d’un dia per l’altre guanya en sabor.


 

 

Bon profit!






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!