Menú

3 de des. 2021

Pa de pessic de xocolata negra amb oli d'oliva


Aquest pa de pessic avui m'ha servit per fer un pastís amb una cobertura de xocolata, però el pots farcir amb alguna melmelada, o acompanyar amb nata muntada o el que més t'agradi. La clau és fer un pa de pessic esponjós, saborós i molt bo.



Dificultat

Mitjana

Temps

temps de cocció

30’

50’

Cost per ració

0,50€


Ingredients per un pa de pessic en motlle de 20 cm diàmetre (per unes 6/7 persones) : 250 grams de farina blanca, un pessic de sal, una culleradeta i mitja de llevat en pol, una culleradeta d’extracte de vainilla, 175 ml. d’oli d’oliva, 50 grams de cacau pur en pols, 120ml d’aigua bullint, 220 grams de sucre morè i 200 grams de sucre blanc (si no tens un dels dos pots compensar les quantitats i posar un total de 420 grams de sucre) i 3 ous.

1.     Primer de tot poso el forn a escalfar a uns 180 graus només la part de sota.

2.    Després mesuro els ingredients i els poso en gots, o bols depenent de les seves característiques.

3.    Primer de tot mullo un paper de forn i l’asseco amb paper de cuina. Això ho faig perquè sigui més manejable i a l’hora de posar dins el motlle del pa de pessic va molt bé. Cal vigilar no mullar-lo massa perquè no es trenqui. 

4.    Barrejo els sucres, els ous i bato amb unes varilles elèctriques a velocitat alta fins que estiguin ben escumades (entre 6 i 8 minuts aprox.). 

5.    Hi afegeixo la vainilla, l’oli i bato un parell de minuts més que es barregi bé.

6.    Apart en un cassó petit o una tassa gran d’aquelles de te (que aguanten els líquids ben calents) hi aboco l’aigua bullint i seguidament el cacau, remeno bé fins que no hagi cap grumoll i obtinc una crema de xocolata molt aromàtica.

7.    Al bol on estic treballant la barreja hi aboco un pessic de sal i el llevat i bato

8.    I ara incorporaré la farina a poc a poc i també la crema de xocolata. El que faig és primer incorporar una mica de farina (fins la meitat) i quan ja tinc una barreja homogènia, hi afegeixo tota la crema de xocolata, i finalment la farina que resta. 

9.    En resum, obtinc una massa cremosa sense grumolls i que aboco en el motlle amb el paper de forn. 

10.  Poso a coure al forn durant uns 50’ a una temperatura d’uns 180 graus. Però cada forn te la seva potència, vaig mirant els últims 10’ a veure com està. I si surt un punxó net, ja està ok. Aturo el forn, obro amb compte la porta del forn i el trec quan ja ha marxat tota l’escalfor. 

11.   quan sigui fred, el trec del motlle i ja tinc el pa de pessic llest.

12.  Avui he aprofitat aquest pa de pessic per fer un pastisset amb una cobertura de xocolata per sobre (res, he posat mitja rajola de xocolata de cobertura amb un parell de trossets de mantega al microones, ben barrejat tot i ja està).


Bon profit!





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!