Menú

29 de nov. 2019

paella de rossinyols





Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora i mitja
Cost per ració
1,10€


Ingredients per 8 persones: 7/8 tasses d’arròs bomba (o uns 600 grams), 1.200 ml de brou d’herbes o d’aigua (el doble que d’’arròs), uns 400 grams de rossinyols, , uns 300 grams de mongeta verda, 1 ceba, 1 pebrot verd de fregir, mig pebrot vermell, 1 carbassó mitjà, 1 bitxo, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva.


1)     Netejo, pelo i tallo les verdures totes ben petites sobre tot la ceba (millor si la piquem). Excepte el bitxo que els posaré sencer per després poder-lo treure.
2)    Poso oli en una paella i els alls laminats.
3)    Hi afegeixo la ceba i sofregeixo a poc a poc.
4)    Poso el brou a escalfar. Si no tinc brou puc fer-ho amb aigua i fer un brou amb un parell de verdures que tingui (pastanaga, api, ceba, porro...). En cas últim puc fer servir aigua.
5)    Quan estigui  mig feta la ceba hi afegeixo els pebrots. Ho sofregeixo uns 7 o 8 minuts.
6)   Hi afegeixo els bolets a trossos petits i seguidament la mongeta i el carbassó. Avui he fet servir mongeta d’aquella prima més petita.
Salpebro i coc uns 15 minuts a foc mitjà.
7)    En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.
Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, poso el sofregit a la paella i trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.
8)    Poso el sofregit a escalfar al foc i quan està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència.
9)    Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts a foc fort vigilant el nivell de brou i, si cal, n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal.
10)  Tapo la paella i deixo reposar uns 10 minuts abans de servir.


Bon profit !



els ingredients

tallo la ceba ben petita

lamino els alls


fregeixo


i ara el pebrot verd i el vermell

un bitxo

el carbassó

les verdures ben petites

netejo els bolets


i els afegeixo a la paella



així va millor per distribuir bé l'arròs


aboco el brou


mb uns rossinyols a sobre (decoració)










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!