Menú

29 de set. 2023

Albergínies farcides de quinoa, verdures i xampinyons

 



Albergínies farcides amb quinoa, verdures i xampinyons

  

Dificultat

Mitjana

temps de preparació

2h.

Cost per ració

2,10€

 Un plat exquisit, no pas massa complicat i que és un plat principal. Surt deliciós i fa festa. Es pot deixar preparat el dia abans i com que es cou al forn és ideal per si tens persones convidades a casa. A més a més, és vegà, sense gluten i no porta ni ou ni llet, per la qual cosa és un plat apte per moltíssima gent.

  Ingredients per unes 4 persones: 4 albergínies mitjanes, 1 ceba de figueres, 1 pebrot vermell gran, 1 pebrot verd de fregir, 3 tomàquets madurs (per fer salsa), 4 dents d’all, uns 200 grams de quinoa i uns 450 d’aigua o brou de verdures, uns 200 grams de xampinyons (o un altre bolet), sal, pebre, oli d’oliva.

 

1.     Primer de tot faig la quinoa. Per si no l’has treballat massa. Poso la quinoa amb aigua i la netejo bé, això es fa per treure

a.      Netejo la quinoa bé, amb aigua, per què? Doncs per treure la capa de saponines ja que amarguen i són tòxiques.

b.     Per coure poso aigua a bullir, amb el doble d’aigua que de quinoa ja fem però podem afegir-ne un xic més durant la cocció si veiem que està a punt d’enganxar-se amb el fons de l’olla.

c.      Quan l’aigua arrenqui el bull afegim un polsim de sal i la quinoa, tapo l’olla i remeno durant la cocció que ha de ser entre 12 i 15 minuts aproximadament. Com sé que està a punt? Perquè es torna una mica transparent i dobla el volum. Durant la cocció he d’anar remenant i mirant com està d’aigua.  Posem la quinoa en un escorredor i ja la tinc a punt per fer-la servir pel que vulgui. Un truc. Jo la remeno amb una forquilla per separar els granets i així queda millor i sense formar “pilotetes”.

2.     Netejo les verdures. Obro l’albergínia en horitzontal i faig uns talls per dins per facilitar-ne després l’extracció. Les salo i les deixo una estona "suar".  (Una hora aproximadament)

Després afegeixo un raig d’oli d’oliva i les poso al forn a 170 graus durant una hora (fins que estiguin cuites i la carn de dins sigui tova i es pugui treure)

3.     Mentre s’estan coent les albergínies, faig el sofregit.

4.     Poso en una paella gran els alls picats amb oli calent, remeno i deixo daurar.

5.     Afegeixo la ceba ben tallada i deixo coure fins que comenci a daurar-se

6.     Afegeixo els pebrots tallats i coc uns 10 minuts més a foc mig.

7.     Ara afegeixo els tomàquets ratllats, salpebro i deixo coure a foc lent uns 10 minuts

8.     Afegeixo els xampinyons (els més grans els he tallat bé i els més petits els he deixat sencers).

9.     Deixo coure tot uns 15 o 20 minuts a foc lent. Trec la paella del foc i....

10. Afegeixo la quinoa, remeno i ja tinc el farcit preparat per posar

11. Trec les albergínies del forn, les buido i col·loco les carcasses en una safata per anar al forn. Vaig farcint cadascuna amb el sofregit de verdures, quinoa i xampinyons

12. Poso la safata al forn a gratinar uns 10 o 15 minuts.  (opcionalment i si en podeu menjar, podem posar formatge ratllat per sobre, n’hi ha de vegà i sense lactosa)

 Bon profit!
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!