Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora i quart
|
Cost per ració
|
1,40€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 1
làmina de pasta de full rodona, 1 carbassó, 1 pastanaga, uns tomàquets petits o
tipus cirera (cherrie), 2 ous, 200 ml de crema de llet, una terrina de formate
mascarpone (250 grams), sal, oli d’oliva i pebre
1) Primer
de tot treballo la pasta de full, l’estiro, i amb farina i un rodet la faig una
mica més gran per poder cobrir el motlle i fer unes vores.
2) Pelo
les verdures, les tallo a làmines ben fines. He fet servir un pelador d’aquells
de patata així em surten làmines ben primetes.
3) Escaldo
les verdures amb aigua. És a dir, poso les verdures en un pot amb aigua bullint
i ho deixo uns 3 o 4 minuts les pastanagues i un minutet el carbassó. Els trec
i deixo escórrer a fora. La idea és que estiguin cuits i tous per treballar
però al dente perquè després al forn s’acabaran de fer.
4) Tallo
els tomàquets. Així ja tinc les verdures preparades
5) En
un bol poso a escalfar al microones el formatge mascarpone, així aconsegueixo
que estigui més cremós i més fàcil per treballar-lo.
6) Bato
els 2 ous i barrejo en un bol mitjà el formatge, la crema de llet (nata per
muntar), els ous, sal i pebre i ho treballo bé. Aquesta massa serà la base del
pastís.
7) Aboco
damunt la pasta de full preparada la salsa de mascarpone.
8) I
ara amb molt de compte vaig posant les verdures formant rotllets o formes. Això
ja dependrà de la gràcia de cadascú. És important la presentació del plat però
sigui com sigui resulta deliciós.
9) Ho
poso al forn a coure uns 20 / 25 minuts vigilant que no es cremi
Bon profit!
![]() |
ingredients |
![]() |
estenc la pasta de full |
![]() |
escaldo les verdures |
![]() |
i escorro |
![]() |
treballo el farcit del pastís |
![]() |
aboco |
![]() |
i hi coloco les verdures |
Provaré de fer la recepta de la quique😋
ResponElimina