Menú

20 de jul. 2018

Pastís amb gingebre confitat I toc de poma






Podem aconseguir el gingebre confitat a una botiga tipus graneria però també el podem fer nosaltres a casa. Mireu la recepta publicada a aquest enllaç per si us interessa.
gingebre confitat

endavant ! no és massa dificil i els resultats són bons

Ingredients (per unes 4 persones):  gingebre confitat (uns 50/60 grams aprox),1 iogurt (millor tipus cremós, grec), 3 ous,   2 mides del iogurt (pot) de sucre blanc o moreno,   3 mides del iogurt de farina (blanca o integral), mitja mida del iogurt d’oli d’oliva (o oli de girasol si el volem més suau);  1 sobre de llevat químic o 16 grams(tipus Royal o similar), 1 poma mitjana, paper de forn, un motlle.
  1. Posem el forn a escalfar (a uns 150 graus) (és un forn inducció i molt potent)
  2. Posem paper de forn en un motlle de plumcake.
  3. Separem els rovells de les clares, posem les clares en un pot fondo per muntar després i amb un polsim de sal i desem a la nevera (junt amb el batedor amb les quals les muntarem). L'objectiu és que estiguin ben fredes al final del procés. 
  4. Barregem en un bol gros tots els ingredients (i si es vol per aquest ordre: rovells dels ous i sucre, oli, iogurt, llevat i la farina  passada pel tamís) .
  5. Treballem bé la massa procurant que quedi ben fina i sense grumolls . En aquest punt hi afegim el gingebre confitat ben escampat per tota la massa. 
  6. Muntem les clares a punt de neu (com més fredes millor quedaran)
  7.  Aboquem la massa al motlle, decorem amb la poma a làmines i espolsem amb sucre i canyella al gust. 
  8. Ho posem al forn a foc mitjà (uns 150 graus de forn, de sota) durant aproximadament uns 20 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net).
  9. Deixar refredar i desenmotllar.
Bon profit !



els ingredients






tamisem farina i llevat




les clares muntades a punt de neu

el gingebre (avui l'he posat després de les clares)


espolsem amb sucre i canyella i al forn

surt del forn ben daurat




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!