Podem aconseguir el gingebre confitat a una botiga tipus graneria però també el podem fer nosaltres a casa. Mireu la recepta publicada a aquest enllaç per si us interessa.
gingebre confitat
endavant ! no és massa dificil i els resultats són bons
Ingredients (per unes 4 persones): gingebre confitat (uns 50/60 grams aprox),1 iogurt (millor tipus cremós, grec), 3 ous, 2 mides del iogurt (pot) de sucre blanc o moreno, 3 mides del iogurt de farina (blanca o
integral), mitja mida del iogurt d’oli d’oliva (o oli de girasol si el volem més suau); 1 sobre de llevat químic o 16 grams(tipus Royal o
similar), 1 poma mitjana, paper de forn, un motlle.
- Posem
el forn a escalfar (a uns 150 graus) (és un forn inducció i molt potent)
- Posem paper de forn en un motlle de plumcake.
- Separem els rovells de les clares, posem les clares en un pot fondo per muntar després i amb un polsim de sal i desem a la nevera (junt amb el batedor amb les quals les muntarem). L'objectiu és que estiguin ben fredes al final del procés.
- Barregem
en un bol gros tots els ingredients (i si es vol per aquest ordre: rovells dels ous i
sucre, oli, iogurt, llevat i la farina passada pel tamís) .
- Treballem
bé la massa procurant que quedi ben fina i sense grumolls . En aquest punt hi afegim el gingebre confitat ben escampat per tota la massa.
- Muntem les clares a punt de neu (com més fredes millor quedaran)
- Aboquem la massa al motlle, decorem amb la poma a làmines i espolsem amb sucre i canyella al gust.
- Ho posem al
forn a foc mitjà (uns 150 graus de forn, de sota) durant aproximadament
uns 20 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al
centre i en sortir el punxó net).
- Deixar
refredar i desenmotllar.
Bon profit !
 |
els ingredients |
 |
tamisem farina i llevat |
 |
les clares muntades a punt de neu |
 |
el gingebre (avui l'he posat després de les clares) |
 |
espolsem amb sucre i canyella i al forn |
 |
surt del forn ben daurat |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!