Menú

19 de maig 2023

Rodó de vedella amb ceba

 



Rodó de vedella amb ceba caramel·litzada (en fred)

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

temps de cocció

20’

30’/40’

Cost per ració

3€

 

Un rodó de vedella és un plat que allarga a molta gent, que surt prou bé de preu, i que queda bonic a taula. Apart, en servir-lo ja tallat és molt còmode i pràctic a l’hora de servir. La ceba que l’acompanya és bàsica i li dona el toc diferent, alegria i combina molt bé.

 

Ingredients per unes x persones: una peça gran de rodó de vedella, fil per lligar-lo, 4 cebes grans, sal, pebre negre, brandi, oli d’oliva i sal.

 

1.       Primer de tot lligo el rodó de vedella, avui l’he demanat gran, pesa uns 2.300 grams i serà el dinar per a la família, unes 8 persones. El fet és que me n’ha sobrat, per tant, compto els ingredients per unes 10 persones. Salpebro el rodó.

2.       Com el lligo? Doncs simplement faig una volta a la part llarga i aleshores vaig donant voltes al cordill per la part més estreta tot embolicant-lo. Es fa per tal que quedi tot més rodó i homogeni. Hi ha persones que fan servir una malla però en aquest cas millor que no, ja que sinó la carn quedaria massa apretada i tardaria més en coure’s.

3.       Poso el forn a escalfar, a sota i a sobre, a uns 200 graus,

4.       Pelo i tallo les cebes a rodanxes fines. Poso oli en una paella gran i coc les cebes a foc mig, foc lent ... Només cinc minuts. Jo els afegeixo un polsim de sucre moreno i un de sal.

5.       Aparto les cebes per tal que no se’m coguin excessivament ja que després es couran més al forn.

6.       Ara a la paella ben calenta i amb oli d’oliva marco el rodó de vedella per totes les bandes fins que quedi una capa daurada pertot.

7.       Poso el rodó en una safata per forn i als costats amb la ceba. I a coure al forn ara en primera cocció uns 15’

8.       El trec del forn, raig de brandi i li dono la volta i altres 15’ al forn.

9.       En aquests moments, amb 30’ la carn quedarà feta però al punt, amb un toc rosa per dins. Si a la gent els agrada un xic més feta podem afegir 5’ per cocció, fent un total de 40’ (20’+20’) i també quedarà molt bé. Més estona correm el perill que es faci massa.

10.   Es pot servir ara en aquests moments en calent. Però a nosaltres, aquest tall ens agrada en fred. Així doncs, tanco el forn, trec la carn i la deixo refredar. I posteriorment a la nevera dins un taper d’un dia per l’altre.

11.   El dia del dinar, tallo la carn a rodanxes molt fines i les col·loco en una safata amb la ceba caramel·litzada.

 

Bon profit!

 




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!