Menú

20 de març 2020

pa de pessic del iogurt



Dificultat
Fàcil
Temps de preparació
Temps de cocció
20’
40’
Cost per ració
0,15€


Aquí tens el pa de pessic que es fa sense necessitar balança, uso com a mesurador el got del iogurt, amb uns ous, farina, sucre, oli i poca cosa més un dolç casolà que t’agradarà i faràs sovint. Èxit assegurat !

Ingredients per un pa de pessic mitjanet (un motlle de plumcake per ex.) que són unes 10 racions :  1 iogurt blanc (si és cremós millor però no cal), 3 ous, la ratlladura de la pell d’una llimona. I ara parlo de mides de l’envàs del iogurt i que seran: 2 mides de sucre, 3 mides de farina (si és per brioxeria millor però no és necessari), mitja mida d’oli (millor suau com el de girasol però es pot usar un altre). Un sobre de llevat químic (tipus Royal) que són uns 16 grams. Això són els ingredients bàsics però hi podem posar alguna cosa més, per exemple avui he aprofitat una poma que l’he posat per sobre (amb sucre i canyella molta).

1)     Preparo i mesuro tot els ingredients i poso el forn a escalfar (a uns 170 graus)
2)    Unto un motlle mitjanet amb oli o mantega fosa escampant-la amb un pinzell i després espolsant-hi farina però jo m’ho estalvio posant paper de forn.
3)    Separo clares i rovells i deso les clares amb un polsim de sal dins la nevera perquè les necessito ben fredes.
4)    Els 3 rovells els treballo amb el sucre. Utilitzo una cullera de fusta. I vaig afegint tot els ingredient incorporant-los a la massa per aquest ordre: l’oli, el iogurt, la ratlladura de la pell de llimona, i per últim la farina tamisada junt amb el llevat.
5)    Treballo bé la massa procurant que quedi ben fina i sense grumolls .
6)    Munto les clares a punt de neu i les incorporo a la massa amb molt de compte fent moviments de sota a sobre (amb la llengua pastissera va força bé)
7)    Aboco la massa al motlle  (avui he posat unes rodanxes de poma per sobre ) i el poso al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant aproximadament uns 35-45 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net).
8)    Deixo refredar i trec del motlle

Bon profit !
Uns consells extra: tamisar la farina i llevat i muntar les clares a punt de neu li donen a la massa l’esponjositat que necessitem. I el forn: només el de sota perquè pugi bé la massa i a temperatura baixa perquè pugi a poc a poc i no se’ns desinfli.




ingredients

separo rovells i clares

un polsim de sal a les clares 

buido el iogurt per usar l'envàs

el netejo bé

sucre i rovells

ben treballat tot

oli

iogurt

ja he posat la farina i llevat tamisats 

afegeixo les clares muntades

al forn a coure 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!