Dificultat
|
Fàcil
|
Temps de preparació
Temps de cocció
|
20’
40’
|
Cost per ració
|
0,15€
|
Aquí tens el pa de pessic que es fa sense necessitar balança,
uso com a mesurador el got del iogurt, amb uns ous, farina, sucre, oli i poca
cosa més un dolç casolà que t’agradarà i faràs sovint. Èxit assegurat !
Ingredients
per un pa de pessic mitjanet (un motlle de plumcake per ex.) que són unes 10
racions : 1 iogurt blanc (si és cremós
millor però no cal), 3 ous, la ratlladura de la pell d’una llimona. I ara parlo
de mides de l’envàs del iogurt i que seran: 2 mides de sucre, 3 mides de farina
(si és per brioxeria millor però no és necessari), mitja mida d’oli (millor suau
com el de girasol però es pot usar un altre). Un sobre de llevat químic (tipus
Royal) que són uns 16 grams. Això són els ingredients bàsics però hi podem
posar alguna cosa més, per exemple avui he aprofitat una poma que l’he posat
per sobre (amb sucre i canyella molta).
1)
Preparo i mesuro tot els
ingredients i poso el forn a escalfar (a uns 170 graus)
2)
Unto un motlle mitjanet
amb oli o mantega fosa escampant-la amb un pinzell i després espolsant-hi
farina però jo m’ho estalvio posant paper de forn.
3)
Separo clares i rovells
i deso les clares amb un polsim de sal dins la nevera perquè les necessito ben
fredes.
4)
Els 3 rovells els
treballo amb el sucre. Utilitzo una cullera de fusta. I vaig afegint tot els
ingredient incorporant-los a la massa per aquest ordre: l’oli, el iogurt, la
ratlladura de la pell de llimona, i per últim la farina tamisada junt amb el
llevat.
5)
Treballo bé la massa
procurant que quedi ben fina i sense grumolls .
6)
Munto les clares a punt
de neu i les incorporo a la massa amb molt de compte fent moviments de sota a
sobre (amb la llengua pastissera va força bé)
7)
Aboco la massa al motlle
(avui he posat unes rodanxes de poma per
sobre ) i el poso al forn a foc mitjà (uns 170 graus de forn, de sota) durant
aproximadament uns 35-45 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem
punxant al centre i en sortir el punxó net).
8)
Deixo refredar i trec del
motlle
Bon
profit !
Uns consells extra: tamisar la farina i llevat i muntar les
clares a punt de neu li donen a la massa l’esponjositat que necessitem. I el
forn: només el de sota perquè pugi bé la massa i a temperatura baixa perquè
pugi a poc a poc i no se’ns desinfli.
![]() |
ingredients |
![]() |
separo rovells i clares |
![]() |
un polsim de sal a les clares |
![]() |
buido el iogurt per usar l'envàs |
![]() |
el netejo bé |
![]() |
sucre i rovells |
![]() |
ben treballat tot |
![]() |
oli |
![]() |
iogurt |
![]() |
ja he posat la farina i llevat tamisats |
![]() |
afegeixo les clares muntades |
![]() |
al forn a coure |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!