Dificultat |
Mitjana |
Temps |
40’ |
Cost per ració |
0,90€ |
Un tiramisú diferent, amb préssec.
Resulta molt saborós i bo. Aquest el vaig fer per l'aniversari de la meva filla. Va quedar molt ben presentat i realment molt esponjós i agradable.
Ingredients per un pastís per unes 4/5 persones: 250 grams de
mascarpone, 1 llauna de préssec en almívar (també es pot fer amb préssecs
naturals i suc de préssec), 3 ous, 16 melindros, 100 grams de sucre blanc, un pessic
de sal, 3 làmines de gelatina i per decorar el que creieu, jo avui he usat trossets de préssec però
queda molt bé també xocolata en pols, una branqueta de menta, o unes
llaminadures de colors.
1. Primer de tot, separo
els rovells de les clares.
2. Munto les clares a punt
de neu amb un pessic de sal i reservo a la nevera
3. Barrejo el formatge
mascarpone amb dues cullerades d’almívar.
4. En un bol fondo bato les
iemes amb el sucre fins que s’hagin emblanquinat. Aleshores hi afegeixo el
mascarpone i bato un xic més.
5. Aparto un préssec per la decoració i la resta en faig trossos molt molt petits. Els afegeixo a la crema de mascarpone. Apart hidrato amb aigua freda durant 10' les fulles de gelatina. Després les poso en un got O bol amb un xic d'almivar de préssec i ho escalfo un minut al microones O en un cassó fins que s'ha dissolt bé. Ho afegeixo a la crema.
6. Ara ja passo a muntar el
pastís. En un motlle rodó petit (d’uns 18 cm diàmetre aproximadament) d’aquells
que es desmunten (va millor), folro amb paper de forn prèviament mullat,
arrugat, i estirat i assecat perquè s’adapti més i millor a les parets.
7. Suco els melindros amb
almívar de préssec de la llauna i munto la base cobrint bé tot.
8. Cobreixo amb la crema de
mascarpone
9. I torno a repetir amb
més capes de melindros i mascarpone.
10. A dalt de tot cobreixo
amb crema de mascarpone, decoro amb trossets de préssec tallats a làmines o com
agradi més.
11. Deixo a nevera tota una
nit o 3 hores com a mínim
12. A l’hora de servir, trec
del motlle i col·loco en un plat o safata.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!