Menú

30 de set. 2022

tiramisú de préssec

 




Dificultat

Mitjana

Temps

40’

Cost per ració

0,90€

 

Un tiramisú diferent, amb préssec. Resulta molt saborós i bo. Aquest el vaig fer per l'aniversari de la meva filla. Va quedar molt ben presentat i realment molt esponjós i agradable

 

Ingredients per un pastís per unes 4/5 persones:  250 grams de mascarpone, 1 llauna de préssec en almívar (també es pot fer amb préssecs naturals i suc de préssec), 3 ous, 16 melindros, 100 grams de sucre blanc, un pessic de sal, 3 làmines de gelatina i per decorar el que creieu, jo avui he usat trossets de préssec però queda molt bé també xocolata en pols, una branqueta de menta, o unes llaminadures de colors.

 

1.       Primer de tot, separo els rovells de les clares.

2.       Munto les clares a punt de neu amb un pessic de sal i reservo a la nevera

3.       Barrejo el formatge mascarpone amb dues cullerades d’almívar.

4.       En un bol fondo bato les iemes amb el sucre fins que s’hagin emblanquinat. Aleshores hi afegeixo el mascarpone i bato un xic més.

5.       Aparto un préssec per la decoració i la resta en faig trossos molt molt petits. Els afegeixo a la crema de mascarpone. Apart hidrato amb aigua freda durant 10' les fulles de gelatina. Després les poso en un got O bol amb un xic d'almivar de préssec i ho escalfo un minut al microones O en un cassó fins que s'ha dissolt bé. Ho afegeixo a la crema.

6.       Ara ja passo a muntar el pastís. En un motlle rodó petit (d’uns 18 cm diàmetre aproximadament) d’aquells que es desmunten (va millor), folro amb paper de forn prèviament mullat, arrugat, i estirat i assecat perquè s’adapti més i millor a les parets.

7.       Suco els melindros amb almívar de préssec de la llauna i munto la base cobrint bé tot.

8.       Cobreixo amb la crema de mascarpone

9.       I torno a repetir amb més capes de melindros i mascarpone.

10.   A dalt de tot cobreixo amb crema de mascarpone, decoro amb trossets de préssec tallats a làmines o com agradi més.

11.   Deixo a nevera tota una nit o 3 hores com a mínim

12.   A l’hora de servir, trec del motlle i col·loco en un plat o safata.

 

 

Bon profit!
































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!