4 de nov. 2022

Pollastre amb camagrocs i poma

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

2,50€

 

Bons bolets de temporada combinats amb el pollastre i la poma, resulta un plat deliciós. Pots acompanyar-lo amb arròs o patates.

 

Ingredients per unes 4 persones: 1 pollastre a octaus, 400 grams de bolets assortits (jo utilitzo bàsicament els camagrocs, però podem posar les trompetes de la mort, rovellons o rossinyols segons es vegi), unes 3 pomes ben grosses i boniques, unes 2 cebes seques, mig vas de vi blanc o cava (són uns 150 ml aprox.), oli d’oliva, sal i pebre, 3/4 dents d'all i un bitxo.

Aquestes quantitats són per fer per un pollastre, jo avui, però, n'he fet dos. En la cuina, com ja saps, pots posar més d'aquí o d'allà. No com a la pastisseria o brioixeria on les quantitats han de ser exactes.

Acompanyament: avui he tallat i cuit unes 3 patates grans al forn, tallades a trossos iguals i salpebrades i al forn fins que estiguin rosses.

1.     Primer de tot demano a la carnisseria que em tallin el pollastre a octaus amb óssos.

2.     Netejo els bolets i els deixo escórrer bé

3.     Tallo les cebes a trossos


4. Deixo les pomes per treballar més tard i evitar així que ennegreixin.

       

5.    En una cassola amb oli d’oliva i unes dents d’all i un bitxo per aromatitzar fregeixo el pollastre fins que quedi ros. L’aparto en un bol junt amb all i bitxo.

6.     Afegeixo els bolets i els saltejo cinc minuts i els aparto.

7.     Ara fregeixo en el mateix oli les cebes.

8.     En aquest moment és quan pelo i tallo les pomes per evitar que ennegreixin.  Les tallo a trossos. Les col·loco damunt la ceba i rego amb oli d’oliva

9.     Afegeixo el pollastre i entremig dels trossos hi col·loco els bolets i deixo coure. Rego amb el vi i...

10.  Poso la cassola al forn que ja s’estava escalfant a uns 170 graus i la deixo coure uns 40 minuts a la safata del mig. A mitja cocció dono la volta al pollastre i aboco el suc de la cocció per sobre per hidratar-lo. Si cal, afegeixo vi blanc.

11. Els últims 5 minuts apujo el forn i així el pollastre es torrarà un xic.

12. Trec del forn, tapo la cassola i deixo reposar uns 10 minuts

13. I serveixo a taula amb les patates d’acompanyament. Puc decorar amb unes branques de romaní o farigola.

Bon profit!




















I, per acompanyar...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!