Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per ració |
2,50€ |
Bons bolets de temporada combinats amb
el pollastre i la poma, resulta un plat deliciós. Pots acompanyar-lo amb arròs
o patates.
Ingredients per unes 4 persones: 1
pollastre a octaus, 400 grams de bolets assortits (jo utilitzo bàsicament els camagrocs, però podem posar les trompetes de la mort, rovellons o rossinyols segons es vegi), unes 3 pomes ben
grosses i boniques, unes 2 cebes seques, mig vas de vi blanc o cava (són uns 150 ml aprox.), oli d’oliva, sal i pebre, 3/4 dents d'all i un bitxo.
Aquestes quantitats són per fer per un pollastre, jo avui, però, n'he fet dos. En la cuina, com ja saps, pots posar més d'aquí o d'allà. No com a la pastisseria o brioixeria on les quantitats han de ser exactes.
Acompanyament: avui he tallat i cuit unes 3 patates
grans al forn, tallades a trossos iguals i salpebrades i al forn fins que
estiguin rosses.
1. Primer de tot demano a la carnisseria que em tallin el
pollastre a octaus amb óssos.
2. Netejo els bolets i els deixo escórrer bé
3. Tallo les cebes a trossos
4. Deixo les pomes per treballar més tard i evitar així que ennegreixin.
5. En una cassola amb oli d’oliva i unes dents d’all i un bitxo per
aromatitzar fregeixo el pollastre fins que quedi ros. L’aparto en un bol junt amb all i bitxo.
6. Afegeixo els bolets i els saltejo cinc minuts i els
aparto.
7. Ara fregeixo en el mateix oli les cebes.
8. En aquest moment és quan pelo i tallo les pomes per
evitar que ennegreixin. Les tallo a trossos. Les col·loco damunt la ceba i rego amb oli d’oliva
9. Afegeixo el pollastre i entremig dels trossos hi col·loco
els bolets i deixo coure. Rego amb el vi i...
10. Poso la cassola
al forn que ja s’estava escalfant a uns 170 graus i la deixo coure uns 40
minuts a la safata del mig. A mitja cocció dono la volta al pollastre i aboco
el suc de la cocció per sobre per hidratar-lo. Si cal, afegeixo vi blanc.
11. Els últims 5 minuts apujo el forn i així el pollastre
es torrarà un xic.
12. Trec del forn, tapo la cassola i deixo reposar uns 10
minuts
13. I serveixo a taula amb les patates d’acompanyament.
Puc decorar amb unes branques de romaní o farigola.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!