Menú

8 de nov. 2023

moniatos farcits de pollastre

 



Moniatos farcits de pollastre

 

 

Dificultat

Mitjana

Temps

3 hores

Cost per ració

2,20€

 

Un plat molt complet, amb l’ingredient de temporada i que pot agradar a tothom. Avantatge? Que, com tot el que s’acaba al forn, pots deixar-lo preparat el dia abans. A més a més, t’asseguro que és deliciós.

 

 

Ingredients per unes 4 persones: 4 moniatos grans, oli d’oliva, sal i pebre blanca, pollastre fet al forn o a l’ast talladet en daus molt petits (un parell de tasses plenes), 3 dents d’all, una ceba (millor si és de Figueres), unes cullerades de salsa barbacoa (per mi, totalment opcional), i un grapat de formatge ratllat per gratinar (el gouda queda molt bé). 

 

1.       Primer de tot, coc el pollastre si no el tinc ja fet .... com? Doncs el poso al forn salpebrat, amb un raig d’oli i algunes verduretes d’aquelles que queden perdudes per la nevera (una pastanaga, ceba, un tomàquet vermell...), i ho coc uns 30 minuts a 180 graus.

2.       Aprofito per coure els moniatos. Com? Primer els netejo bé sota l’aigua, tot raspallant-los per si hi ha terra o sorra. Els asseco i els col·loco en una safata de forn a coure a uns 190 graus al voltant d’una hora i quarts (això ja depèn de la mida). Estaran a punt quan punxem i trobem facilitat per entrar el punxó.

3.       Els trec i els deixo que es refredin. Aprofito per tallar  la ceba  i ratllar el formatge.

4.       Obro cada moniato a tot el llarg, just per tenir meitats. Com que la carn estarà tova, amb una cullera al revés aixafo i aparto cap a les vores per tal de fer un forat al mig (on col·locaré els ingredients).

5.       En un bol barrejo el pollastre ben petit, l’all trinxat i la salsa barbacoa (jo avui ho he amanit amb oli, sal, pebres i pebrot vermell en pols i un xic de caiena).

6.       Farceixo cada meitat de moniato amb el pollastre amanit i per sobre, la ceba  i el formatge

7.       Ho poso tot al forn a coure uns 15 minuts i ja està. Bo, eh?

 

Bon profit!





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!