Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
40 minuts
|
Cost per ració
|
2,20€
|
Un plat fresc, nutritiu i gustós. Pots fer-lo molt atractiu
posant tots els ingredients dins mitja pinya i servir-lo així a taula. Al final
de l’explicació aporto uns quants consells perquè ens quedi un arròs fantàstic.
Ingredients
per unes 4 persones: 280 grams d’arròs basmati
(va millor), una pinya natural (si no en tens pots fer-ne servir de conserva),
4 troncs de margalló, un grapat de gambes pelades, 1 ceba tendra, un manat de coriandre
fresc i 1 dent d’all. Per la vinagreta: oli d’oliva, suc de mitja llima (o llimona),
vinagre de poma, sal i pebre negre.
1)
Pelo les gambes i les
reservo en un bol. Fregeixo les gambes ja pelades en una cassola baixa i ampla
amb oli d’oliva i 2 dents d’all laminades. Les aparto.
2)
Rento l’arròs dins un
colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el coc a foc mig amb sal uns deu minuts en
els quals ...
3)
Tallo la pinya per la
meitat. (pensa si la vols fer servir de safata de presentació). La buido i
tallo a daus petits. La closca de la pinya la deixo reposar damunt un plat cap
avall perquè quedi ben seca.
4)
Tallo el margalló a rodanxes
i la ceba tendra també.
5)
Quan tinc tots els
ingredients preparats els barrejo en un bol i els barrejo bé.
6)
Afegeixo al bol l’arròs
fred i escorregut tots els ingredients i deso a la nevera.
7)
Just abans de servir, col·loco
l’exterior de la pinya i aboco dins tots els ingredients.
8)
Faig una vinagreta barrejant
tots els ingredients en un pot i xinxollant-lo.
9)
Serveixo amb la vinagreta
perquè cadascú se’n posi i barregi al gust.
Uns consells extres per treballar bé l’arròs per amanida: la
quantitat d’arròs per persona és una tassa o uns 70 grams per persona. Va
millor l’arròs que té el gra llarg. Jo faig servir el basmati. Abans de coure’l
el netejo amb aigua freda a l’aigüera i el deixo cobert d’aigua uns minuts. El
coc amb força aigua bullint amb sal només 10 minuts i de seguida l’aboco dins una
escorredora abocant aigua ben freda. I deixo que desaparegui l’aigua. Li van
molt bé les vinagretes o salses lleugeres (maioneses). Quan barrejo la resta d’ingredients
procuro que no tinguin suc. I s’amaneix al final, just abans de menjar-se’l.
Bon
profit!
 |
los ingredients
|
 |
tallo la pinya
|
 |
per la meitat
|
 |
treure la pinya de dins .... |
 |
acabar de buidar
|
 |
tallo a daus
|
 |
fregeixo les gambes
|
 |
tallar a daus
|
 |
refredar l'arròs
|
 |
barrejar els ingredients
|
 |
remenar la vinagreta
|
 |
barrejo els ingredients |
 |
omplir la mitja pinya |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!