Menú

7 de des. 2018

hamburguesa vegetariana de pastanaga






Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per hamburguesa
0,30€

Ingredients per unes 6 o 7 hamburgueses: mig quilo de pastanagues, 3 ous, 2 dents d’all, sal, pebre negre, orenga, oli d’oliva i pa ratllat.  
Estris: una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn, culleres de diferents tamanys.

1)     Primer de tot preparem els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2)    Pelem i ratllem les pastanagues. Col·loquem en un bol gran. Hi afegim les espècies i l’all picat ben petit i deixem reposar una estoneta perquè es barregin bé els aromes i sabors.
3)    Batem els ous i els afegim a la massa. Ho barregem bé. Podem treballar amb una cullera però millor si ho acabem d’amassar amb les mans.
4)    Afegim el pa ratllat que ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible per si de cas. Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses vegetarianes és trobar l’equilibri entre la textura, el sabor i la consistència. La massa ha de quedar prou suau però alhora prou consistent perquè en fer la forma o fregir-la no se’ns trenqui. He de dir que en les primeres ocasions vaig fer curt de pa ratllat però després ja he trobat la textura adequada.  Assaig, error, assaig , error.
5)    Un cop tenim una massa homogènia, consistent ... anirem a fer les formes d’hamburgueses. Com? Tallem paper de forn en quadrats o rodones del tamany de l’hamburguesa... Posem de base un paperet i a sobre l’anella metàl·lica: anem omplint l’anella tot fent pressió amb una cullera o una mà de morter. A mi em va millor fer-ho amb una cullera de postres. Si teniu estris especials per muntar hamburgueses ho feu servir però si n’heu de comprar vigileu que puguin obrir-se per sota. Les hamburgueses vegetarianes tendeixen a tenir textures que s’enganxen a les superfícies.
6)    I ja tenim l’hamburguesa feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella.  Resulta una hamburguesa molt gustosa i que atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.


Bon profit!


els ingredients


ratllem les pastanagues


piquem els alls

afegim l'all

afegim la orenga mólta

salpebrem al gust

batem 2 ous


afegim els ous 

i el pa ratllat que la massa necessita


paper de base, anella a sobre i ..

l'omplim amb la massa

fem pressió i anem fent el gruix que vulguem





ja tenim les hamburgueses a punt




Errors
hamburguesa aparentment bé

quan es fregeix es desfà...manca pa ratllat a la massa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!