Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h
|
Cost per hamburguesa
|
0,30€
|
Ingredients
per unes 6 o 7 hamburgueses: mig quilo de
pastanagues, 3 ous, 2 dents d’all, sal, pebre negre, orenga, oli d’oliva i pa
ratllat.
Estris: una anella metàl·lica d’aquells de
muntar presentacions, paper de forn, culleres de diferents tamanys.
1) Primer
de tot preparem els ingredients, els netegem, si escau i pesem.
2) Pelem
i ratllem les pastanagues. Col·loquem en un bol gran. Hi afegim les espècies i
l’all picat ben petit i deixem reposar una estoneta perquè es barregin bé els
aromes i sabors.
3) Batem
els ous i els afegim a la massa. Ho barregem bé. Podem treballar amb una
cullera però millor si ho acabem d’amassar amb les mans.
4) Afegim
el pa ratllat que ens demani la massa. Hem de tenir força pa ratllat disponible
per si de cas. Una de les fases més difícils de fer les hamburgueses
vegetarianes és trobar l’equilibri entre la textura, el sabor i la
consistència. La massa ha de quedar prou suau però alhora prou consistent
perquè en fer la forma o fregir-la no se’ns trenqui. He de dir que en les
primeres ocasions vaig fer curt de pa ratllat però després ja he trobat la textura
adequada. Assaig, error, assaig , error.
5) Un
cop tenim una massa homogènia, consistent ... anirem a fer les formes d’hamburgueses.
Com? Tallem paper de forn en quadrats o rodones del tamany de l’hamburguesa...
Posem de base un paperet i a sobre l’anella metàl·lica: anem omplint l’anella
tot fent pressió amb una cullera o una mà de morter. A mi em va millor fer-ho
amb una cullera de postres. Si teniu estris especials per muntar hamburgueses
ho feu servir però si n’heu de comprar vigileu que puguin obrir-se per sota.
Les hamburgueses vegetarianes tendeixen a tenir textures que s’enganxen a les
superfícies.
6) I
ja tenim l’hamburguesa feta. La podem desar a la nevera uns dies dins un taper,
o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella. Resulta una hamburguesa molt gustosa i que
atipa molt. Combineu-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites
sense greix o bé sopes o cremes suaus de verdures.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
ratllem les pastanagues |
![]() |
piquem els alls |
![]() |
afegim l'all |
![]() |
afegim la orenga mólta |
![]() |
salpebrem al gust |
![]() |
batem 2 ous |
![]() |
afegim els ous |
![]() |
i el pa ratllat que la massa necessita |
![]() |
paper de base, anella a sobre i .. |
![]() |
l'omplim amb la massa |
![]() |
fem pressió i anem fent el gruix que vulguem |
![]() |
ja tenim les hamburgueses a punt |
Errors
![]() |
hamburguesa aparentment bé |
![]() |
quan es fregeix es desfà...manca pa ratllat a la massa |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!