Menú

7 de jul. 2023

Hummus d’albergínia i all

 


Hummus d’albergínia i all


Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració

0,70€

 

T’agrada l’hummus? Aquest és un xic diferent, porta albergínia i all que li donen un toc diferent. Resulta boníssim, ja veuràs.

 

 Ingredients per unes 4 persones: uns 300 grams de cigrons cuits, 2 albergínies mitjanes o una de gran, una cabeça d’alls, un raig d’oli d’oliva, sal, suc d'una llimona, i  condimentar: una cullerada de postres de pebre vermell, una altra de comí i una de tahini (es fa amb sèsam picat i sal). A vegades poso tahini, a vegades no.

 1.       Primer de tot, netejo les verdures i les asseco bé.

2.       Poso les albergínies i la cabeça d’alls al forn uns 30 minuts a uns 200 graus a escalivar.


3.       Tallo la cabeça a través i extrec la carn de dins els alls escalivats fent força amb la mà.  Trec la pell de l’albergínia.

 4.       Ho poso tot en un pot alt, salpebro, condimento i poso la resta d’ingredients: cigrons cuits, suc de llimona.  Ho trituro tot amb el turmix fins que quedi una pasta fina.

 5.       Ho col·loco en un bol tapat i ho deixo a nevera un parell d’hores abans de servir. (jo ho espolso amb extra de pebre vermell)  Es pot servir amb bastonets de pa, bastonets de pastanaga, patates xips o el que vulguis. També es poden untar torrades i servir espolsat amb pebre vermell per sobre.

 

 

Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!