3 d’abr. 2020

Pastís púding de pomes ràpid





Dificultat
Fàcil
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps de repòs
15’
40-60’
2-3 hores
Cost per ració
0,30€


Alguns cops em trobo amb un excedent de pomes que, pel que sigui, no s’han menjat. Doncs bé, faig aquest pastís per tal d’aprofitar-les i el resultat és que el pastis desapareix en menys de 24 hores. És un entremig de pastís i púding, no necessites tenir pasta de full o cap altra base i es fa tan fàcil que segur que passarà a ser part del teu receptari. Només cal tenir pomes i quatre coses més. Ah! I molt molt ràpid, amb menys de quinze minuts ja el teniu posat al forn, pim pam !

Ingredients per unes 8 racions:  1 kg de pomes (unes 6 unitats aproximadament), 2 ous, 200ml de llet, 100 grams de sucre, 100 grams de farina i opcional però recomanable: melmelada de préssec, albercoc, taronja i canyella en pols.

1)     Primer de tot pelar i tallar les pomes a daus petits. Mesurar la resta d’ingredients.
2)    En un bol barrejar tots els ingredients deixant les pomes pel final. Jo faig per aquest ordre i vaig incorporant els ingredients: ous, sucre, llet i farina. Ho treballo bé amb unes varilles elèctriques per evitar que la farina faci grumolls.
3)    Afegeixo els daus de poma
4)    Aboco en un motlle amb paper de forn.
5)    En un got poso melmelada i una mica d’aigua i barrejo bé (es tracta de liquar la melmelada).
6)    Aboco la melmelada per sobre i un polsim de canyella al gust.
7)    Al forn a uns 100 graus (el de sota només si vols) durant una horeta o menys. Vigilar que no es cremi.
8)    Trec del forn, deixo refredar sobre el marbre i després a la nevera un parell d’hores com a mínim. Trec del motlle i serveixo. Ja veuràs quin pastís tan deliciós.


Bon profit!



els ingredients


pomes a daus


ous i sucre



tots els ingredients per al púding



els daus de poma





aboco melmelada liqüada


i canyella


te molt bona presència

despareix en un pim-pam




1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!