Dificultat
|
Fàcil
|
Temps de preparació
Temps de cocció
Temps de repòs
|
15’
40-60’
2-3 hores
|
Cost per ració
|
0,30€
|
Alguns cops em trobo amb un
excedent de pomes que, pel que sigui, no s’han menjat. Doncs bé, faig aquest
pastís per tal d’aprofitar-les i el resultat és que el pastis desapareix en
menys de 24 hores. És un entremig de pastís i púding, no necessites tenir pasta
de full o cap altra base i es fa tan fàcil que segur que passarà a ser part del
teu receptari. Només cal tenir pomes i quatre coses més. Ah! I molt molt ràpid,
amb menys de quinze minuts ja el teniu posat al forn, pim pam !
Ingredients per unes 8 racions: 1 kg de pomes (unes 6 unitats aproximadament),
2 ous, 200ml de llet, 100 grams de sucre, 100 grams de farina i opcional però
recomanable: melmelada de préssec, albercoc, taronja i canyella en pols.
1) Primer
de tot pelar i tallar les pomes a daus petits. Mesurar la resta d’ingredients.
2) En
un bol barrejar tots els ingredients deixant les pomes pel final. Jo faig per
aquest ordre i vaig incorporant els ingredients: ous, sucre, llet i farina. Ho
treballo bé amb unes varilles elèctriques per evitar que la farina faci
grumolls.
3) Afegeixo
els daus de poma
4) Aboco
en un motlle amb paper de forn.
5) En
un got poso melmelada i una mica d’aigua i barrejo bé (es tracta de liquar la
melmelada).
6) Aboco
la melmelada per sobre i un polsim de canyella al gust.
7) Al
forn a uns 100 graus (el de sota només si vols) durant una horeta o menys.
Vigilar que no es cremi.
8) Trec
del forn, deixo refredar sobre el marbre i després a la nevera un parell d’hores
com a mínim. Trec del motlle i serveixo. Ja veuràs quin pastís tan deliciós.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
pomes a daus |
![]() |
ous i sucre |
![]() |
tots els ingredients per al púding |
![]() |
els daus de poma |
![]() |
aboco melmelada liqüada |
![]() |
i canyella |
![]() |
te molt bona presència |
![]() |
despareix en un pim-pam |
Quina bona bona pinta, i què fàcil!
ResponElimina