Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h 45’
|
Cost per ració
|
0,60€
|
Aquestes patates van
molt bé per acompanyar algun altre plat o com entrant. Si algú és intolerant a la lactosa pots fer-les amb llet i formatge sense lactosa. Resulta molt senzill de fer i soluciona un acompanyament o entrant.
Ingredients per unes 4/5
persones: 6 patates mitjanes del mateix
tamany, ceba tendra, formatge mozzarella ratllat, crema de llet (uns 200 ml.),
sal pebre, oli d’oliva.
1)
Primer de tot poso el forn a escalfar
2)
Netejo bé les patates, i les asseco, les
pinto amb oli d’oliva i espolso amb sal. Les embolico amb paper d’alumini i les
coc al forn durant uns 45 minuts a una temperatura entre 170 i 190 graus.
3)
Trec les patates, les obro per la meitat i
les buido amb una cullera. Vaig posant la patata interior en un bol on la
treballaré i vaig col·locant les patates en una safata per anar al forn.
4)
Tallo ben petita la ceba.
5)
Aixafo amb una forquilla o amb un estri d’aquells
de fer puré de patata la patata del bol, salpebro al gust, afegeixo la ceba i
remeno bé. Afegeixo crema de llet, però no tota, i vaig remenant fins
aconseguir una textura que m’agradi.
6)
En aquest punt amb dues culleres vaig
omplint les mitges patates. I al final poso la mozzarella per sobre i a
gratinar al forn durant uns quinze o vint minuts.
Bon profit
![]() |
els ingredients |
![]() |
pinto amb oli d'oliva |
![]() |
sal |
![]() |
ja les tinc cuites |
![]() |
obro i |
![]() |
buido |
![]() |
les aixafo |
![]() |
afegeixo la ceba |
![]() |
salpebro |
![]() |
i remeno amb la crema de llet |
![]() |
omplo les patates amb el farcit |
![]() |
mozzarella i al forn a gratinar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!