Menú

10 de febr. 2023

Pastís de taronja sense forn

 


Pastís de taronja sense forn

  

Dificultat

Mitjana

Temps de repòs

temps de cocció

5 hores

30’

Cost per ració

1,30€

 Un pastís boníssim, saborós, fresc i que no necessita coure’l al forn.  

 Ingredients per un pastís per unes 6/8 persones (motlle rodó de 24 cm):

8 taronges, un paquet gran de melindros, 500 ml de llet, 8 cullerades de farina de blat de moro (maizena), 8 cullerades de sucre, un xic de vainilla ensucrada, 100 grams de formatge mascarpone, 20 grams de mantega, 300 ml. de nata per muntar

 

1.       Primer de tot poso paper de forn dins un motlle de pastissos d’aquells que es desmunten (faig servir la tècnica de mullar, arrugar, estirar i assecar amb paper de cuina i aleshores col·locar en el motlle.

2.       Faig el suc de les taronges en dues parts, en un primer bol hi poso 300 ml de suc de taronja i en un pot per anar a foc uns 500 ml de taronja (prèviament he ratllat la pell d’un parell de taronges que reservo a nevera).

3.       Suco els melindros en el suc de taronja i els vaig col·locant a la base i a la paret del motlle fins cobrir-ho tot

4.       Ara faré el farcit.

5.       Per fer el farcit treballaré dues cremes, una feta amb suc de taronja i l’altra amb llet.

6.       Com fer la crema de taronja: poso en el cassó 500ml de suc de taronja, hi afegeixo 4 cullerades (soperes) de sucre i 4 cullerades (soperes) de farina de blat de moro. Ho remeno tot amb unes barilles fins que no hagi grumolls i ho porto al foc. Remeno durant tot el procés i quan comenci a espessir afegeixo 30 grams de mascarpone. Quan estigui ben espès retiro del foc

7.       Com fer la crema de llet: poso en un cassó 500ml de llet, afegeixo 4 cullerades (soperes) de sucre, 4 cullerades de farina de blat de moro i 10 grams de vainilla ensucrada i remeno tot bé. Ho porto al foc, remeno durant tot el procés i afegeixo 20 grams de mantega. He d’aconseguir una crema ben espessa.

8.       Ara farceixo el pastís. Com? Primer agafo un cullerot de crema de taronja i l’aboco al centre del pastís. Després agafo un cullerot de crema de llet i l’aboco al centre sobre el cercle d’abans de la crema de taronja, i ara toca un cullerot de crema de taronja sobre el cercle de la crema de llet, i vaig fent així a capes que s’aniran estenent sobre la base formant un dibuix de cercles de colors groc i blanc. Tapo amb film transparent per sobre (amb compte de no barrejar les dues cremes) i el porto a la nevera unes 4 o 5 hores perquè es refredi.

9.       Mentre munto en un bol 300 grams de crema de llet (nata per muntar) amb 50 grams de mascarpone tot ben fred fins aconseguir una nata espessa.

10.   Trec el pastís i el trec del motlle. El cobreixo amb la nata. Hi puc passar una forquilla fent dibuixos. I decoro amb la pell ratllada de taronja.

11.   Deso a la nevera fins una hora abans de servir.

 

 

Bon profit!

 





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!