Menú

24 de jul. 2020

arròs amb verdures al curri


Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
0,90€

Aquest arròs és una bona solució per fer un plat apte per tothom, les verdures li aporten colors, sabors i bons nutrients i el curri un toc exòtic i alegre. Jo proposo unes verdures que les tenia soltes la nevera però la idea és que pots fer-ho amb aquelles verdures que tinguis sobreres. Sobre tot és un arròs d’aprofitament. El que no hi pot faltar es el curri però si no en tens excepcionalment pots usar aromatitzants com la  cúrcuma o el pebrot vermell.

Ingredients per unes 4 persones:  300 grams d’arròs basmati (va millor), brou de verdures (uns 700 ml. aproximadament), 2 pebrots de colors diferents (avui vermell i verd), 1 albergínia, 1 ceba tendra, 2 carbassons, 1 pastanaga, fruites assecades (orellanes, panses, ) i alguna fruita seca com anacards, nous o pipes o avellanes..., oli d’oliva, sal, pebre, 3 dents d’all i curri en pols (2 o 3 cullerades postres)

1)     Rento l’arròs dins un colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el deixo en remull uns deu minuts que aprofito per ...
2)    Picar la cebas tendra i els alls, ratllo la pastanaga, pico els pebrots i faig daus petits dels carbassons i l'albergínia. La idea és tenir totes les verdures picades ben petites d’igual mida.
3)    Sofregeixo tot excepte el carbassó (que triga menys temps a fer-se) en una cassola baixa, ampla i tapada, amb oli d’oliva. Salpebro al gust. Coc uns 5 minuts i quan faltin 2 minuts hi afegeixo els daus de carbassó (minut 3' de cocció).
4)    Hi aboco el curri i barrejo tot bé.
5)    Aboco brou de verdures just que cobreixi (aprox.uns 700ml ) i coc a foc lent o baix uns 10 minuts. Si cal afegeixo aigua
6)    Aprofito aquests deu minuts per tallar les orellanes i preparar fruites assecades i fruits secs.
7)    Vigilo que l’arròs estigui hidratat perquè no es cremi però que resulti més aviat sec.
8)    Quan estigui cuit aboco els fruits secs i remeno, deixo reposar uns minuts i serveixo a taula.


Bon profit!



ingredients

rento l'arròs i el deixo en remull


tallo les verdures


sofregeixo les verdures (ceba,pebrots i alberginia)




la pastanaga



el curri



l'arròs



el brou de verdures



els fruits secs




1 comentari:

  1. bonissim ho faré.

    nomès comentar-te que falta el pas abocar l arròs. entrel el punt 4 i el 5.
    una abraçada

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!