Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
0,90€
|
Aquest arròs és una bona solució per fer un plat apte per
tothom, les verdures li aporten colors, sabors i bons nutrients i el curri un
toc exòtic i alegre. Jo proposo unes verdures que les tenia soltes la nevera
però la idea és que pots fer-ho amb aquelles verdures que tinguis sobreres. Sobre
tot és un arròs d’aprofitament. El que no hi pot faltar es el curri però si no
en tens excepcionalment pots usar aromatitzants com la cúrcuma o el pebrot vermell.
Ingredients
per unes 4 persones: 300 grams d’arròs basmati
(va millor), brou de verdures (uns 700 ml. aproximadament), 2 pebrots de colors
diferents (avui vermell i verd), 1 albergínia, 1 ceba tendra, 2 carbassons, 1 pastanaga, fruites
assecades (orellanes, panses, ) i alguna fruita seca com anacards, nous o pipes o
avellanes..., oli d’oliva, sal, pebre, 3 dents d’all i curri en pols (2 o 3
cullerades postres)
1)
Rento l’arròs dins un
colador i li passo 3 o 4 cops aigua i el deixo en remull uns deu minuts que
aprofito per ...
2)
Picar la cebas tendra i els alls, ratllo la pastanaga, pico els pebrots i faig daus petits dels
carbassons i l'albergínia. La idea és tenir totes les verdures picades ben petites d’igual mida.
3)
Sofregeixo tot excepte
el carbassó (que triga menys temps a fer-se) en una cassola baixa, ampla i tapada,
amb oli d’oliva. Salpebro al gust. Coc uns 5 minuts i quan faltin 2 minuts hi
afegeixo els daus de carbassó (minut 3' de cocció).
4)
Hi aboco el curri i
barrejo tot bé.
5)
Aboco brou de verdures
just que cobreixi (aprox.uns 700ml ) i coc a foc lent o baix uns
10 minuts. Si cal afegeixo aigua
6)
Aprofito aquests deu
minuts per tallar les orellanes i preparar fruites assecades i fruits secs.
7)
Vigilo que l’arròs
estigui hidratat perquè no es cremi però que resulti més aviat sec.
8)
Quan estigui cuit aboco
els fruits secs i remeno, deixo reposar uns minuts i serveixo a taula.
Bon
profit!
 |
ingredients |
 |
rento l'arròs i el deixo en remull |
 |
tallo les verdures |
 |
sofregeixo les verdures (ceba,pebrots i alberginia) |
 |
la pastanaga |
 |
el curri |
 |
l'arròs |
 |
el brou de verdures |
 |
els fruits secs |
bonissim ho faré.
ResponEliminanomès comentar-te que falta el pas abocar l arròs. entrel el punt 4 i el 5.
una abraçada