Menú

9 de jul. 2021

Canalons vegans de soja texturitzada

  


Dificultat

Mitjana

Temps per fer el farcit

Temps per muntar els canalons

Temps final de gratinat

 

1 hora

30 minuts

20 minuts

Cost per ració (4 unitats):

1,20 per persona

 

Un àpat amb persones veganes i vegetarianes. I una petició ben rotunda: fes canalons. Aquest cop he treballat amb un ingredient molt versàtil a la cuina vegetariana: la soja texturitzada. La pots trobar en botigues de dietètica però cada cop es troba en més llocs. Quan fas el farcit et recorda la salsa bolognesa per aspecte i textura. Cal tenir en compte que cal hidratar-la per després poder-la treballar bé, però ja t’ho explico millor a sota. Vinga, som-hi!

  

Ingredients per unes 12 persones (4 canalons per cap)

Farcit: 400 grams de soja texturitzada, 2 cebes seques grans, 1 kg de tomàquets de pera, una llauneta e tomàquet concentrat (uns 230 grams aprox.) i uns 500 ml. se brou vegetal. All en pols (una cullerada sopera), Herbes provençals picades (una cullerada sopera), sal, pebre, oli d’oliva.

Per la salsa passatta: tomàquet triturat, orenga, ceba, all, oli d’oliva.

I la pasta: 48 plaques de canalons sense ou.

  1)    Primer de tot mesuro els ingredients

2)    Poso la soja texturitzada en un bol i la cobreixo amb el brou, millor si és tebi. Aquest pas és molt important ja que la soja és insípida i agafa els sabors dels altres aliments. Per tant, com més intens i bo sigui el brou, millor. El temps mínim d’hidratació és de 15 minuts però no importa si està una hora o més.

3)    Pelo, tallo i pico la ceba i els alls.

4)    Poso en una cassola ample amb oli d’oliva a foc suau. Hi afegeixo la ceba i quan estigui quasi feta hi afegeixo els alls picats, deixo coure un parell de minuts i afegeixo:

5)    El tomàquet a trossets, les herbes provençals, l’all en pols, pebre negre i sal al gust. Tot això ho coc uns 15 minuts a foc mig.

6)    Un cop passat el temps de cocció, passo el turmix fins que tingui una salsa homogènia, sense grumolls i fina.

7)    La torno a posar al foc i afegeixo la soja texturitzada hidratada. Remeno bé i deixo coure uns 15 minuts més a foc mig i tapat. Els últims 2 minuts hi afegeixo unes 2 o 3 cullerades de farina per espessir i remeno bé.

8)    Deixo refredar. En aquest moment jo ho trasllado o bé a un bol i tapo o bé a una mànega pastissera. I ho deixo a la nevera tota una nit perquè prengui forma i solidesa per poder-ho treballar millor l’endemà.

9)    L’endemà, bullo les plaques de pasta tal i com indiqui a l’envàs (normalment cal posar-los en aigua bullint salada uns 12/15 minuts, traslladar-los a l’aigüera i deixar-los en aigua freda)

10)  Estenc les plaques damunt uns draps nets

11)   Farceixo els canalons tancant-los bé. Això ja és qüestió de paciència i pràctica. Amb els dits ajudo a tancar la pasta.

12)  Faig una salsa tipus passatta (la que s’usa de base per les pizzes). Cóm? Coc ceba picada, amb all, i orenga picada en una cassola amb oli. Després hi afegeixo tomàquet triturat amb sucre, sal i oli. Deixo coure a foc mig uns 15 minuts.

13)  Passo a muntar la safata. Poso una mica de passatta a la base que farà de llit. Hi col·loco els canalons farcits un a un deixant una mica d’espai entre un i l’altre.

14)  Cobreixo amb més salsa passatta. Deixo refredar.

15)  Hi espolso pa ratllat i ho poso a gratinar al forn uns 15’ a uns 170 graus aproximadament (cada forn té una potència diferent, mira que no es cremin)

 

Bon profit!

el procés foto a foto

el farcit:
























la passatta i coure la pasta:










muntatge:






 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!