Guisat de sípia amb patates i llagostins
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
3,60€ |
Un guisat molt complet, molt gustós i que a casa els agrada moltíssim. Un plat que fa festa i guanya d’un dia per l’altre.
Ingredients per unes 4 persones: 2 sípies (jo combino negra i blanca), 200 grams de llagostins, 1 ceba, 500 grams de patata, 500ml de brou de peix, uns 250ml de vi blanc, 300 grams de tomàquet triturat, 2 grans d’all, oli d’oliva i sal.
1.
Primer de tot netejo els ingredients i els tallo. La
sípia a daus, la ceba trinxada ...
2.
En una cassola fonda amb un raig d’oli d’oliva marco
el llagostins i els retiro
3.
Després cuino les sípies a daus i quan canvien de
color, les aparto.
4.
En la mateixa cassola començo a fer el sofregit,
primer poso la ceba i la faig enrossir. Avui em sobrava una mica de pebrots
trinxats i els he afegit.
5.
Afegeixo els grans d’all trinxats, remeno i afegeixo.
Afegeixo el tomàquet triturat i ho faig coure a foc lent uns 12 minuts.
6.
Mentrestant faig la salsa americana a la meva manera
que afegiré al brou de peix. Poso oli en una olla petita i afegeixo els caps
dels llagostins. Els aixafo amb una ma de morter per treure’n tot el suc
possible. Afegeixo aigua i ho deixo coure uns 15 minuts a foc lent. Després
colo aquest brou i l’afegeixo al brou de peix.
7.
Ja tinc el sofregit a mitges, afegeixo el vi blanc,
apujo el foc i deixo reduir. Salpebro al gust
8.
En aquest moment afegeixo la sípia i les patates tallades
escapçades (les tallo per la meitat i vaig fent trossos marcant amb el ganivet
i separant amb les mans perquè així deixen anar l’almidó i queden més bones.
9.
Remeno bé tot i afegeixo el brou de peix amb la salsa
americana. Deixo coure a foc lent uns 30 minuts (o més si cal). Miro el punt de
cocció de les patates i si ja estan ben cuites, ja està.
10.
Els darrers dos minuts afegeixo els llagostins. Tapo,
deixo reposar i ja tinc el plat preparat per servir a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!