Menú

7 de febr. 2025

Guisat de sípia amb patates i llagostins


Guisat de sípia amb patates i llagostins

  

Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores

Cost per ració

3,60€

 Un guisat molt complet, molt gustós i que a casa els agrada moltíssim. Un plat que fa festa i guanya d’un dia per l’altre.

 Ingredients per unes 4 persones: 2 sípies (jo combino negra i blanca), 200 grams de llagostins, 1 ceba, 500 grams de patata, 500ml de brou de peix, uns 250ml de vi blanc, 300 grams de tomàquet triturat, 2 grans d’all, oli d’oliva i sal.

  

1.       Primer de tot netejo els ingredients i els tallo. La sípia a daus, la ceba trinxada ...

2.       En una cassola fonda amb un raig d’oli d’oliva marco el llagostins i els retiro

3.       Després cuino les sípies a daus i quan canvien de color, les aparto.

4.       En la mateixa cassola començo a fer el sofregit, primer poso la ceba i la faig enrossir. Avui em sobrava una mica de pebrots trinxats i els he afegit.

5.       Afegeixo els grans d’all trinxats, remeno i afegeixo. Afegeixo el tomàquet triturat i ho faig coure a foc lent uns 12 minuts.

6.       Mentrestant faig la salsa americana a la meva manera que afegiré al brou de peix. Poso oli en una olla petita i afegeixo els caps dels llagostins. Els aixafo amb una ma de morter per treure’n tot el suc possible. Afegeixo aigua i ho deixo coure uns 15 minuts a foc lent. Després colo aquest brou i l’afegeixo al brou de peix.

7.       Ja tinc el sofregit a mitges, afegeixo el vi blanc, apujo el foc i deixo reduir. Salpebro al gust

8.       En aquest moment afegeixo la sípia i les patates tallades escapçades (les tallo per la meitat i vaig fent trossos marcant amb el ganivet i separant amb les mans perquè així deixen anar l’almidó i queden més bones.

9.       Remeno bé tot i afegeixo el brou de peix amb la salsa americana. Deixo coure a foc lent uns 30 minuts (o més si cal). Miro el punt de cocció de les patates i si ja estan ben cuites, ja està.

10.   Els darrers dos minuts afegeixo els llagostins. Tapo, deixo reposar i ja tinc el plat preparat per servir a taula.

  

Bon profit!

 





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!